ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ… ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΑΕΙ! «Ανθεί» η «απλήρωτη εργασία» στην Πάτρα! | dete

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ… ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΑΕΙ! «Ανθεί» η «απλήρωτη εργασία» στην Πάτρα!

 

Απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι, καθεστώς μαύρης εργασίας, εκβιασμών και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε! Και μπορεί να έχουμε… βγει από το μνημόνιο, αλλά με την ανεργία στα ύψη, τα πάντα δείχνουν να είναι στην διακριτική ευχέρεια… του «αφεντικού»! Και φυσικά η «μπάλα» δεν μπορεί να τους πάρει όλους, καθώς υπάρχουν άψογοι επιχειρηματίες οι οποίοι σέβονται και θεωρούν συνεργάτες τους τους υπαλλήλους του. Το περιστατικό κατήγγειλε ο γνωστός συνδικαλιστής Σάββας Τζάκης: «Σήμερα στην Επιθεώρηση Εργασίας (πήγα για άλλη υπόθεση)....συνάντησα έναν εργαζόμενο ο οποίος  πήγε να ενημερωθεί τι μπορεί να κάνει που τον έχει απλήρωτο τρεις μήνες το αφεντικό του. Φυσικά πιάσαμε την κουβέντα ...μπήκαμε μαζί μέσα στην Επιθεώρηση, προσπάθησα να τον βοηθήσω, του έδωσα το τηλέφωνό μου και του είπα να επικοινωνήσει εκ νέου μαζί μου. Το θέμα όμως είναι άλλο: Πόσο αλήτες μπορεί να είναι κάποιοι που αφήνουν έναν εργαζόμενο με ένα μικρό παιδί 3 μήνες απλήρωτο; Και  ο συγκεκριμένος εργοδότης έχει σωρεία παραβάσεων σχετικά με τους εργαζόμενους .....και κάμποσες μηνύσεις από την Επιθεώρηση ......αλλά δυστυχώς από αυτόν τον δήθεν επιχειρηματία λείπει η λέξη ΑΝΘΡΩΠΙΑ από το λεξιλόγιο του ....ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πετύχουμε αυτό που θέλει ο συνάδελφος»!

 

Και δεν είναι ο μόνος. Σύμφωνα με άλλη καταγγελία που υπάρχει στην Επιθεώρηση, υπάλληλος αρτοποιείου (και με πρατήριο) είναι απλήρωτος… έξι μήνες! Και όταν «ενοχλεί» το αφεντικό του, λαμβάνει την απάντηση… «δεν έχω»! Όμως το ταμείο της επιχείρησης άλλα λέει! Προφανώς ο αρτοποιός είναι πελάτης… του καζίνο!

 

Γενικά στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, είτε πρόκειται για ταβέρνες, είτε για ξενοδοχεία, είτε για εμπορικά καταστήματα, η ‘μαύρη’ και η απλήρωτη εργασία ‘ανθούν’. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν κανονικά μέχρι και ένα χρόνο και ζουν με τα ‘έναντι’’!

Υπάρχουν, δε, εμπορικά καταστήματα που βγάζουν τη σεζόν με τους «δοκιμαστικούς» υπαλλήλους, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ, «παρά το ότι ο νόμος λέει ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να ασφαλίζεται από την πρώτη μέρα της εργασίας του!

 

Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τον φόβο του καθενός που έχει ανάγκη τη δουλειά, έχει την ελπίδα ότι κάποτε θα πληρωθεί και από φόβο υπομένει να δουλεύει χωρίς να πληρώνεται.