Σύβοτα: Η Καραϊβική “μετακόμισε” στην Ελλάδα | dete

Σύβοτα: Η Καραϊβική "μετακόμισε" στην Ελλάδα

Σύβοτα. Η μαγευτική, καταπράσινη «φούντα» της Θεσπρωτίας που απέχει μόλις 24 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα, αποτελεί κάθε χρόνο πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών και όχι άδικα.

Τα καταγάλανα νερά της περιοχής, σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση της, κατατάσσουν τα Σύβοτα αρκετά ψηλά στις προτιμήσεις των Ελλήνων, αλλά και ξένων παραθεριστών.

Ένα από τα σημαντικότερα ατού, πέρα από τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της, με τα πεύκα να φτάνουν στην κυριολεξία μέχρι τη θάλασσα, αποτελεί το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με την Κέρκυρα και τους Παξούς, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Τα πλοία από την Ηγουμενίτσα, εκτελούν καθημερινά τα συγκεκριμένα δρομολόγια, επομένως αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφθείς παραπάνω από ένα μέρη.

Οι παραλίες στα Σύβοτα είναι ονειρεμένες, πέρα από κάθε φαντασία.

Η Μπέλα Βράκα αποτελεί μία από αυτές, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεθείτε. Ουσιαστικά, βρίσκεται στο νησάκι Μουρτεμένο και μπορείτε να φτάσετε σε αυτήν, διασχίζοντας τη θάλασσα με τα πόδια, όπου το νερό φτάνει μέχρι τα γόνατα. Βέβαια εκεί, επειδή δεν υπάρχει καντίνα, ταβέρνα ή έστω κάποιο αναψυκτήριο, καλό είναι να πάτε εφοδιασμένοι.

Η Πισίνα είναι ακόμα μία. Η ονομασία της, τα λέει όλα! Η πρόσβαση γίνεται μόνο με βάρκα, τα νερά της όμως σίγουρα θα σας αποζημιώσουν για την ταλαιπωρία.

Η Ζάβια, είναι μία από τις οργανωμένες και διαθέτει μπαρ για φαγητό και καφέ, ενώ μία καλή λύση για μπάνιο αποτελεί και η Αγία Παρασκευή, η οποία ανήκει στο χωριό Πέρδικα, η θάλασσα της είναι ζεστή και σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία, υπάρχει ένα ακόμη μικρό νησάκι.

Στο κέντρο των Συβότων, μπορείς να βρεις τα πάντα. Εστιατόρια, καφέ, μπαράκια, mini market. Κάθε βράδυ γεμίζει με αρκετό κόσμο, που βγαίνει για μια χαλαρή βόλτα προκειμένου να φάει σε μία από τις ταβέρνες του χωριού, ή να αγοράσει μικρά αναμνηστικά από τα τοπικά μαγαζιά.