Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για την Πατρών – Πύργου | dete

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για την Πατρών - Πύργου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνουν στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, σύλλογοι και φορείς της Ηλείας διαμαρτυρόμενοι για την Πατρών - Πύργου και το έργο του αυτοκινητοδρόμου που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει.

Η συγκέντρωση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης. Στόχος των συλλόγων και των φορέων της Ηλείας είναι να πιεστεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών για να δώσουν μία λύση, πάνω σε αυτό το ζήτημα που έχει στοιχίσει αρκετές ζωές, με τα θανατηφόρα τροχαία να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Η πρόσκληση των διοργανωτών, στην ανακοίνωση που έχουν εκδώσει, περιλαμβάνει και τους Ήλειους της Αθήνας, ενώ αφήνει έξω την Αχαΐα, προφανώς θεωρώντας ότι οι φορείς της δεν έχουν ασκήσει την απαιτούμενη πίεση για το ξεκίνημα του έργου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση η Ηλεία έχει αφεθεί χωρίς έργα υποδομής, ενώ κάνουν λόγο για «κλοπή» της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων που έγινε πρόσφατα στο Παναθηναϊκό στάδιο της Αθήνας.

«Η γη με το ισχυρότερο όνομα στον κόσμο το "Ιερό της Ολυμπίας" με δρόμους καρμανιόλες, με καθημερινά θανατηφόρα ατυχήματα!» αναφέρουν και ζητούν από όσους ανταποκριθούν στην ανοικτή πρόσκληση που απευθύνουν, να τους αποστείλουν τα ονόματα θυμάτων στο δρόμο Πάτρα-Πύργος για να τα διαβάσουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.