Στο σφυρί το σπίτι γιου πρώην βιομηχάνου για ΕΝΦΙΑ 5.700 ευρώ

Μια ιστορία οικογένειας που έζησε ημέρες οικονομικά ανθηρές αλλά η κρίση την γονάτισε είναι αυτή του πρώην βιομηχάνου Ν.Γ. Και τώρα, η οικογένεια αυτή ζει κυριολεκτικά στην ανέχεια με την εφορία να απειλεί να κατασχέσει το μοναδικό σπίτι του γιου του. Ο κ. Ν.Γ. περιγράφει στο newsit.gr όλα όσα έγιναν όταν έφτασε στα χέρια του το κατασχετήριο για ΕΝΦΙΑ 5.700 ευρώ. «Όταν είδε το κατασχετήριο, πρόλαβα το παιδί μου να μην πηδήξει από το μπαλκόνι κάτω», αναφέρει. «Μας παίρνουν το σπίτι για χρέος στον ΕΝΦΙΑ 5.700 ευρώ. Το παιδί μου είναι άνεργο, τρώει μέρα παρά μέρα, ένα σάντουιτς».

Ο άνθρωπος αυτός βλέπει τώρα τους κόπους μιας ζωής να απειλούνται για ένα χρέος στο Δημόσιο το οποίο δεν μπορεί να το πει κανείς μεγάλο. Είχε μια επιχείρηση που έκανε εξαγωγές επίπλων και φωτιστικών σε αραβικές χώρες αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει μέχρι σήμερα. Και τώρα, μετά από τόσα χρόνια κόπων και δουλειάς βλέπει τα πάντα να τινάζονται στον αέρα.

Περιγράφοντας την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικογένεια, ο κ. Ν.Γ. λέει: «Έχουμε δύο παιδιά, το ένα το παιδί μου ο μεγαλύτερος γιος μου έχει αυτό το διαμέρισμα και μετά από κοντά 9 χρόνια άνεργος, έχει κάνει πάρα πολλές προσπάθειες για να μπορέσει να βρει δουλειά, δεν υπάρχει δουλειά, δεν υπάρχουν χρήματα ή μάλλον περισσότερο τον θέλουν για να τον κοροϊδέψουν, χωρίς λεφτά δεν πάει κανένας για δουλειά. Εμείς έχουμε ανάγκη. Αυτό που περνάμε αυτή τη στιγμή ναι είναι πράγματι έτσι, μας ήρθε και κατασχετήριο βέβαια για τους φόρους, για 5700 ευρώ, διότι από τη στιγμή που είναι άνεργος, δεν υπάρχουν χρήματα, το σπίτι είναι υποθηκευμένο και έρχεται και κατασχετήριο από το πρωτοδικείο μέσω της εφορίας που ανήκει το σπίτι για να μας κάνουν αυτή τη δικαστική αν θέλετε πράξη που σκοπεύουν να μας πάρουν το σπίτι. Για 5700. Αυτό είναι όλο μας το θέμα. Και βέβαια ο αγώνας που κάνουμε για να κρατηθούμε γιατί είναι μία και μοναδική κατοικία. Αυτό το σπίτι που μένουν τα παιδιά και τίποτε άλλο, δεν υπάρχει κάτι άλλο περιουσιακό και είμαστε αυτή τη στιγμή με ένα μαχαίρι στο λαιμό. Γι αυτό το λόγο βρεθήκαμε και στην κυρία Νούκα».

«Δεν έχει οικογένεια. Το παιδί είναι άγαμος και είναι και άνεργος. Έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες, μέχρι θελήματα. Εγώ αυτή τη στιγμή κάνω προσωπικές προσπάθειες και επειδή είμαι μεγάλης ηλικίας προσπαθώ μέσα από συγγενείς, μέσα από φίλους, οτιδήποτε. Τουλάχιστον να σας πω μόνο ένα τούτο, ότι τρώει μέρα παρά μέρα, ένα σάντουιτς. Ψυγείο βέβαια ξεχάστε το, είναι βγαλμένο από την πρίζα. Δηλαδή είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν, δεν ακούγονται πουθενά, απλώς αναγκάστηκα να τα πω στην κυρία Νούκα». Ο κ. Ν.Γ. εξηγεί επίσης ότι δεν παίρνει σύνταξη και η αξία του σπιτιού είναι 100.000 ευρώ.