Στους πιλότους των Canadair βρέθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς | dete

Στους πιλότους των Canadair βρέθηκε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Τη βάση των Canadair επισκέφτηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΔΑΥ) στην Ελευσίνα.

Ξεναγήθηκε στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355ΜΤΜ) και στο κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων κι Αεροπυρόσβεσης, στις οποίες βρίσκονται τα αεροσκάφη Canadair CL- 215 και Canadair CL- 415, αντίστοιχα.

Οι Μοίρες αυτές έχουν ως αποστολή τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης στην ελληνική Επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό, καθώς και την εκτέλεση αποστολών έρευνας-διάσωσης.

Ο γενικός γραμματέας ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας για την αυτοθυσία του κατά το δύσκολο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τις ηρωικές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να προστατεύουν την ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Ο κ. Χαρδαλίας επισκέφθηκε και τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου Sikorsky S-64, όπου συνομίλησε με τους χειριστές και το τεχνικό προσωπικό.

Τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, καθώς και τον διοικητή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ), υποστράτηγο ΠΣ Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, υποδέχτηκε ο διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), υποπτέραρχος Αθανάσιος Σαββόπουλος.