Στον Χελμό η πίτα της «Στέγης» | dete

Στον Χελμό η πίτα της «Στέγης»

Για την Στέγη Πολιτισμού και Παράδοσης Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας < Αγία Λαύρα>, έχει γίνει θεσμός τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα της να την κόβει με φόντο το κατάλευκο τοπίο του Χελμού.

Έτσι και φέτος λοιπόν στις 27/1/2019 ημέρα Κυριακή , μέλη και φίλοι της Στέγης θα ανεβούν στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων να κόψουν την πίτα του 2019.Θα καλωσορίσουν την νέα χρονιά με βασιλόπιτα και ζεστό ρακόμελο, και στη συνέχεια θα διασκεδάσουν, όπως πολύ καλά μας έχουν αποδείξει πως ξέρουν, μέχρι αργά το βράδυ στη < Μικρή Αρχόντισσα > στη Άνω Βλασσία.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των μελών αλλά και των φίλων της Στέγης είναι πάρα πολλές .Όλοι με χαρά ,άλλοι με τα λεωφορεία που θα βάλει η Στέγη και άλλοι με τα αυτοκίνητά τους δίνουν ραντεβού στα Καλάβρυτα στις 27/1/2019.

Να υπενθιμίσουμε ότι στις 20/1/2019 η Στέγη θα μεταβεί στην Χαλκίδα και τα χορευτικά της τμήματα θα λάβουν μέρος στο <Καλωσόρισμα του 2019> που διοργανώνει η Unesco Πειραιώς και Νήσων,θα παρουσιάσει εκεί την Παραδοσιακή Βασιλόπιτα της περιοχής μας την γνωστή < Μπουγάτσα>.