Στο Gay Pride, είχε πέσει στα χέρια μας ένα ενημερωτικό φυλλάδιο με τον εξής  hardcore τίτλο ” Tα φτύνω ή τα πίνω;” o oποίος όμως έκανε τη δουλειά του: Σε σόκαρε τόσο, που διάβαζες τι έγραφε και μάλλον πρόσεχες περισσότερο στη συνέχεια αν δεν το είχες κάνει ήδη μέχρι τότε.

Με λίγα λόγια λοιπόν, εκεί διαβάσαμε, την εμπεριστατωμένη ιατρική άποψη ότι αν κάποιος εκσπερματώσει στο στόμα σου, ανεξαρτήτως αν καταπιείς ή φτύσεις το σπέρμα, διατρέχεις τους ίδιους κινδύνους, αφού αρκεί η επαφή του πέους και των υγρών του με τη βλεννογόνο του στόματος για την μετάδοση μικροβίων.

Σαφώς εξηγούσε ότι είναι μικρότερα τα ποσοστά μόλυνσης από ιούς σε σχέση με τις κολπικές και πρωκτικές επαφές χωρίς προφύλαξη, όμως όσον αφορά στο στοματικό σεξ, ήταν ξεκάθαρο ότι και εκεί έπρεπε να παίρνονται προφυλάξεις αν κάποιος θέλει αν είναι 100% σίγουρος ότι δεν εκτίθεται σε κίνδυνο. Εξηγούσε λοιπόν ότι μια μικρή πληγή στο στόμα μπορούσε να αποτελέσει την δίοδο των μικροβίων στο σώμα.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις στοματικό σεξ χωρίς προφύλαξη, να θυμάσαι πως είτε φτύσεις το σπέρμα, είτε τον κόρφο σου δεν είσαι προστατευμένος-η. Προστατευμένος-η είσαι μόνο αν χρησιμοποιήσεις προφυλακτικό, το οποίο θα σε απαλλάξει από την επαφή με το σπέρμα.

Safety first λοιπόν που λέει και ο Marc Jacobs στην fashionable σειρά προφυλακτικών την οποία λανσάρει.