Στην αγορά του Πύργου και στο σχολείο 2ης ευκαιρίας ο Νεκτάριος Φαρμάκης- ΦΩΤΟ | dete

Στην αγορά του Πύργου και στο σχολείο 2ης ευκαιρίας ο Νεκτάριος Φαρμάκης- ΦΩΤΟ

Συζήτηση με επαγγελματίες και εμπόρους της αγοράς του Πύργου, είχε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Όλα από την αρχή" Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσα από την σελίδα του στο facebook, αναρτώντας και φωτογραφίες των επαφών που είχε με τους επαγγελματίες.

"Μια συζήτηση από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπει το παράπονο των κατοίκων της πρωτεύουσας της Ηλείας για την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής και για τα αποτελέσματά τους στην εμπορική κίνηση. Από πλευράς μας είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα. Μια μέρα με επίκεντρο το επιχειρείν. Δίπλα στο πρόβλημα-κοντά στον πολίτη."

Νωρίτερα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Πάτρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως "Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα ευέλικτο καινοτομικό πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Ενημερωθήκαμε απο τον Διευθυντή ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΡΒΑΣ και το Διδακτικό προσωπικό για τους σκοπούς και τους στόχους του Σχολείου."

Διαπιστώσαμε δυστυχώς, έπειτα απο συζήτηση και με τους διδασκόμενους οτι υπάρχουν αρκετά καθημερινά προβλήματα λειτουργίας του σχολείου, τα οποία εντοπίζονται στην δυσκολία ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας, στην έλλειψη πιστώσεων για γραφική ύλη και για διοργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων των ενήλικων μαθητών εκτός σχολείου.

Η μεγάλη προσφορά των διδασκόντων και της διοίκησης του σχολείου, οι οποίοι υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες στέκονται κοντά στους διδασκόμενους διευκολύνοντας την φοίτησή τους δεν αρκεί. Η Πολιτεία και η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος πρέπει και μπορούν διαθέτοντας ελάχιστους πόρους να διευκολύνουν την καθημερινότητα και την λειτουργία του Σχολείου."