Μήνυμα νίκης του Αλέξη Τσίπρα από την Πάτρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις | dete

Μήνυμα νίκης του Αλέξη Τσίπρα από την Πάτρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προοδευτικές δυνάμεις

"Μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα, μας αρκεί που γεμίζουμε τις καρδές των ανθρώπων". Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μία σημαντική ομιλία στην Πάτρα, δείχνοντας το επικοινωνακό χάρισμα που έχει και αναδεικνύοντας στα μέγιστα το έργο της κυβέρνησης του.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην έξοδο του μνημονίου και της χώρας από την οικονομική κρίση που επιτελέστηκε με την κυβέρνηση του, ενώ κάλεσε τον κόσμο της Πάτρας να μην κάνει βήμα προς τα πίσω και να συνεχίζει να κοιτάει μπροστά.

Μίλησε για τον πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση του από το σύστημα των ΜΜΕ, υπογράμμισε το κοινωνικό που επιτεύχτηκε και έκανε επίθεση προς την Νέα Δημοκρατία, στέλνοντας μήνυμα νίκης για τις ευρωεκλογές. 'Εμείς έχουμε δείξει από το 2015 ότι ξέρουμε να κερδίζουμε στην κάπλη και όχι στις δημοσκοπήσεις" τόνισε μεταξύ άλλων.

Είναι χαρά μου να είμαι στην Πάτρα του Νίκου Τεμπονέρα. Τους αφήνουμε να γεμίζουν τα τηλεοπτικά τους στούντιο με σκουπίδια. Εμάς μας αρκεί που γεμίζουμε γήπεδα στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο Απόλλωνα στην Πάτρα.

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά σήμερα, μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες η χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Πριν 4 χρόνια παραλάβαμε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με άδεια ταμεία και με απώλεια 25% του ΑΕΠ της. Νοσοκομεία που μας έκλειναν τις πόρτες με εντολή Σαμαρά. Νοσοκομεία με πέντε ευρώ εισιτήριο με εντολή Γεωργιάδη» σημείωσε ο πρωθυπουργός: «Αυτή τη χώρα άφησαν πίσω τους οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, που ναρκοθέτησαν το μονοπάτι της εξόδου, με το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης και σε κάθε στροφή της διαπραγμάτευσης, έπαιρναν προκλητικά το μέρος των πιστωτών» πρόσθεσε.

Βάλαμε τέλος στο αίσχος της εργασιακής ζούγκλας. Επαναφέραμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, με σκληρές προσπάθειες, καταπολεμήσαμε την αδήλωτη εργασία, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 Ευρώ, καταργήσαμε τον υποκατώτατο για τους νέους, μια ρατσιστική διάκριση. Με σύγκρουση, όχι μόνο με τους δανειστές αλλά και στο εσωτερικό με τους εργοδότες, με τον ΣΕΒ. Δημιουργώντας πάνω από 350.000 νέες θέσεις εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει τη δική μας πολιτική μεροληψίας υπέρ των πολλών, με μια πολιτική μεροληψίας υπέρ των ελίτ. Υπέρ των «αρίστων», των offshore, των κουμπάρων και των φίλων. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω σε αυτούς που την λεηλάτησαν και την χρεοκόπησαν.

Σε τοπικό επίπεδο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, στην ανακατασκευή της Πατρών Πύργου, στην αναδιαμόρφωση του πρώην εργοστασίου του Λαδόπουλου, στο νομική σχολή που θα ιδρυθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην έλευση του σύγχρονου τρένου, στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρήσει στον επόμενο δήμαρχο τον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο.