Στα 896 ευρώ τον χρόνο η αύξηση του κατώτατου μισθού – Το βίντεο με τις θέσεις Μητσοτάκη το 2017 | dete

Στα 896 ευρώ τον χρόνο η αύξηση του κατώτατου μισθού - Το βίντεο με τις θέσεις Μητσοτάκη το 2017

Στα 896 ευρώ τον χρόνο αναλογεί συνολικά η αύξηση που φέρνει η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό των εργαζομένων. 

Ένας εργαζόμενος θα παίρνει το μήνα μετά τις αλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση 64 ευρώ παραπάνω τον μήνα, δηλαδή 896 ευρώ τον χρόνο.

Σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού, αρκεί να αναφέρουμε ότιο  κατώτατος ήταν 586 ήτοι 492 καθαρά. Ο υποκατώτατος ήταν 510 ήτοι 430 καθαρά. Άρα η αύξηση είναι 64 ευρώ μηνιαίως σε όσους παίρνουν κατώτατο,  δηλαδή 896 ευρώ το χρόνο.

Η αύξηση φτάνει επίσης τα116 ευρώ μηνιαίως σε όσους παίρνουν τον υποκατώτατο, δηλαδή, συνολικά αναλογεί στα  1624 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται, με λίγα λόγια για αυξήσεις που δίνουν σημαντικές ανάσες στην τσέπη των εργαζομένων, επί της ουσίας, στην πραξη και όχι στην θεωρία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2017 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε σε συγκέντρωση εργαζομένων στον χώρο διανομής φαγητού, σε σούπερ μάρκετ και σε εταιρείες φυλαξης. «Εγώ είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα σταθεί μπροστά σας σήμερα και θα σας πει 'δεσμεύομαι για αύξηση του κατώτατου μισθού. Αυτά σας θυμίζω ότι άλλοι τα είπανε και είδαμε τελικά που μας οδήγησαν αυτού του είδους οι δεσμεύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στο απόσπασμα.

Η συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του κ. Μητσοτάκη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σήμερα, ύστερα από την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου από τον πρωθυπουργό.