Στήριξη στην Ανυπότακτη Πολιτεία και τον Χρήστο Πατούχα | dete

Στήριξη στην Ανυπότακτη Πολιτεία και τον Χρήστο Πατούχα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΒΑΝΤΖΗ

Είναι γνωστές οι θέσεις μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο της Πάτρας ειδικότερα. Για τις εκλογές της 26ης Μαΐου που για πρώτη φορά δεν είμαι υποψήφιος μετά το 1982, νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω δημόσια την στήριξή μου στην «Ανυπότακτη Πολιτεία» και στον υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Πατούχα.

Η «Ανυπότακτη Πολιτεία» συγκροτείται στην συντριπτική της πλειοψηφία από νέους ανθρώπους που είναι ανιδιοτελείς αγωνιστές, συγκροτημένοι πολιτικά και γνώστες των θεμάτων της αυτοδιοίκησης και της πόλης. Έχω προσωπική άποψη και έχω ξαναγράψει ότι η ελπίδα της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι.

Ο Χρήστος Πατούχας επικεφαλής της παράταξης, που είναι φίλος μου και για πολλά χρόνια συνοδοιπόρος μου στο Δήμο της Πάτρας και όχι μόνο, γνωρίζει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο υποψήφιο τα θέματα της πόλης και  έχει διατυπώσει δημόσια και με σαφήνεια τις θέσεις του. Είναι ένας τίμιος και ανιδιοτελής αγωνιστής που δεν υποχώρησε από την πολιτική του άποψη για να βρει μια θέση σε κόμματα και συνδυασμούς πλειοψηφίας.

Δεν επιτρέπει ο χώρος να γράψω πολλά. Θα πω όμως ότι για το πάρκο «Θεόδωρου ‘Αννινου, της ακτής Δυμαίων, είναι ο μόνος που αγωνίστηκε σταθερά και μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το 1986 όταν αποχώρησε ο Άννινος. Η συγκρότηση της επιτροπής για το θαλάσσιο μέτωπο, την προηγούμενη τετραετία, συσπείρωσε όλους τους Πατρινούς. Οι κινητοποιήσεις και οι συγκεντρώσεις που έγιναν ανάγκασαν πρωθυπουργούς και υπουργούς να υποσχεθούν την παραχώρησή του στο Δήμο. Να σημειώσω ότι ήταν χαρακτηριστική η απουσία της σημερινής Δημοτικής αρχής στην οποία παραχωρήθηκε το πάρκο από τη σημερινή κυβέρνηση.

Η παραχώρηση του πάρκου είναι αυτή που φέρνει την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και προδιαγράφει την ανάπτυξη μιας διαφορετικής πόλης, αίτημα από το 1978.

Στο νέο Δημοτικό συμβούλιο όπου θα λείπουν οι απόλυτες πλειοψηφίες, θα είναι σημαντική η παρουσία του Χρήστου Πατούχα. Εκεί θα χρειάζονται και αναλύσεις και επιχειρήματα που εξ αντικειμένου, θα κατεβαίνουν για ζύμωση στο λαό της Πάτρας.

Καλώ τους σκεπτόμενους συμπολίτες και όχι τους συνθηματολογούντες οπαδούς των κομμάτων, να ψηφίσουν «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»