Σε λύση του προβλήματος για την αγορά γυαλιών τείνει ο ΕΟΠΠΥ | dete

Σε λύση του προβλήματος για την αγορά γυαλιών τείνει ο ΕΟΠΠΥ

Πρακτικές λύσεις προκειμένου να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» που έχει δημιουργηθεί με την άρνηση των οπτικών να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, γεγονός που δεν επιτρέπει στους ασφαλισμένους να πάρουν γυαλιά μυωπίας με το voucher των 100 ευρώ που δικαιούνται, αναζητά ο Οργανισμός.

Η εμπλοκή αυτή έχει επιφέρει εκνευρισμό σε εκατοντάδες Πατρινούς οι οποίοι ενώ πηγαίνουν στον οφθαλμίατρό τους, εξετάζονται και παίρνουν στα χέρια τους τη βεβαίωση πληρωμής, δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν καθώς κανείς οπτικός δεν έχει ως τώρα υπογράψει την σχετική σύμβαση.

Όπως εξηγεί μιλώντας   ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμούς, Τάκης Γεωργακόπουλος, «τα προβλήματα που προκύπτουν από την συμπεριφορά των οπτικών-οπτομετρών θα τα αντιμετωπίσει ο ΕΟΠΥΥ με τους δικαιούχους». Ο Πατρινός Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δηλώνει παράλληλα ανοικτός στη συζήτηση με τους οπτικούς-οπτομέτρες επισημαίνοντας ότι «θέλει να συζητήσει με τους παρόχους, και αν κι εκείνοι από την πλευρά τους επιθυμούν να κάτσουν στο τραπέζι, μπορούν να έρθουν στην κεντρική διοίκηση να τα βρούμε».

Προειδοποιεί ωστόσο ότι εάν δεν υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη άμεσα, τότε ο Οργανισμός δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Μάλιστα προτρέπει τους δικαιούχους να πηγαίνουν κανονικά στους οφθαλμίατρους να εξετάζονται και να παίρνουν το voucher, δεσμευόμενος παράλληλα ότι μέχρι αυτό να λήξει το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες  εξετάζει το ενδεχόμενο,στην περίπτωση που ο δικαιούχος πηγαίνει στον οπτικό του για να αγοράσει γυαλιά κι εκείνος δεν δέχεται των κουπόνι των 100 ευρώ, να του δίνεται η δυνατότητα να το πηγαίνει ο ίδιος στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ και να κινείται ουσιαστικά από εκεί η διαδικασία αξιοποίησης του voucher.

Μέχρι τα μέσα Γενάρη μάλιστα αναμένεται σχετική ανακοίνωση που θα ξεδιαλύνει την κατάσταση και θα επιτρέψει και πάλι στους πολίτες να αγοράζουν γυαλιά με την «έκπτωση» που τους δίνει ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.