Σε επιφυλακή η ορεινή Αχαϊα: Στους -8 θα πέσει η θερμοκρασία | dete

Σε επιφυλακή η ορεινή Αχαϊα: Στους -8 θα πέσει η θερμοκρασία

Πολύ κρύο επικρατεί αυτή την ώρα στα ορεινά της Αχαΐας με το θερμόμετρο θα δείχνει στην περιοχή των Καλαβρύτων τους -7 με -8 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά στη χιονόπτωση αυτή απλώνεται σε μια ζώνη που περιλαμβάνει την Ζαρούχλα, το Μέγα Σπήλαιο και το Σκεπαστό.

Οι δρόμοι, σύμφωνα την Υπηρεσία Πολιτική Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, είναι ανοικτοί (απαιτείται ωστόσο η χρήση αλυσίδων) και κανένα χωριό δεν είναι αποκλεισμένο.

Νωρίτερα πάντως δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στο Μέγα Σπήλαιο (στο ύψος στην ταβέρνα του Θανάση) όπου ένα μεγάλο όχημα κόλλησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αυτό και άλλο ένα αυτοκίνητο. Στο σημείο έφθασε άμεσα εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο δημιούργησε τις συνθήκες να μπουν και πάλι τα οχήματα κανονικά στο δρόμο και να φτάσουν οι οδηγοί στον προορισμό τους.

Όπως   εξηγεί ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νίκος Γυφτάκης αυτή στην στιγμή βρίσκονται σε επιφυλακή τρία μηχανήματα της υπηρεσίας τα οποία επεμβαίνουν όπου και όποτε χρειαστεί. Προσωπικό και οχήματα θα μείνουν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας καθώς ο «Τηλέμαχος» διαρκώς αλλάζει κατεύθυνση και μπορεί να δώσει, ανά πάσα στιγμή, τοπικού χαρακτήρα αλλά έντονα φαινόμενο χιονόπτωσης.

Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι ο χιονιά τις επόμενες ώρες θα χτυπήσει την ορεινή αλλά και την ημιορεινή ζώνη με πιθανές χιονοπτώσεις σε υψόμετρων 600 μέτρων και πάνω.

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες τις επόμενες ώρες και μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ απόψε, θα επηρεαστούν περιοχές της δυτικής Ελλάδας και των νησιών του Ιονίου, αλλά κυρίως οι Σποράδες, η Εύβοια, η Βοιωτία. η Αττική και η δυτική Πελοπόννησος.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Δημάρχους Καλαβρύτων και Ερυμάνθου μέχρι στιγμής όμως δεν εκφράζεται ανησυχία και με τα δεδομένα που υπάρχουν τα σχολεία θ’ ανοίξουν κανονικά το πρωί.