Σήμερα στο εδώλιο για κακούργημα ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας | dete

Σήμερα στο εδώλιο για κακούργημα ο Πατρινός Αρτέμης Σώρρας

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται ότι θα καθίσει σήμερα Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, ο Αρτέμης Σώρρας, που κατηγορείται για απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Αρτέμης Σώρρας βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος, από τον Ιούνιο του 2018. Μαζί του κατηγορούνται άλλα 22 άτομα, καθώς με την πρόφαση «τρισεκατομμυρίων δολαρίων» έπειθαν τους φορολογούμενους ότι θα ξεπληρώσουν τα χρέη τους. Όπως αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, τελικώς εξαπατήθηκαν δεκάδες πολίτες.

Ειδικότερα, με βάση το βούλευμα, από το 2012 ως το 2016 παρέστησαν εν γνώσει τους ψευδώς σε μεγάλο αριθμό οφειλετών δημοσίου τραπεζών και ασφαλιστικών οργανισμών, ότι ο Αρτέμιος Σώρρας διέθετε αμύθητη περιουσία, με πηγή πηγή προελεύσεως την κληρονομιά 28 μετοχών της Τράπεζας Ανατολής.

Έπαιρναν 5 ευρώ από κάθε μέλος για την εγγραφή στην Ελλήνων Συνέλευσις, 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή κι από 5-200 ευρώ για την παραλαβή εξώδικης δήλωσης για διαγραφή των χρεών.

Η ζημιά στο Δημόσιο υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν τις 348.590 ευρώ, με αυτές στο ΙΚΑ να ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ!