Σήμερα η κηδεία του 15χρονου ποδηλάτη | dete

Σήμερα η κηδεία του 15χρονου ποδηλάτη

Θρήνος στη Λαμία για τον άτυχο 15χρονο που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο με τον δίδυμο αδελφό του και τους φίλους του στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας.

Σήμερα γράφεται ο επίλογος στην τραγωδία, στις 5:00 το απόγευμα όταν συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετίσουν τον μικρό Μάριο. Η κηδεία του παιδιού θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία.

Το χρονικό της τραγωδίας στη Λαμία
Ο άτυχος Μάριος εκανε ποδήλατο με τον δίδυμο αδελφό του και τους φίλους τους στον παλιό επαρχιακό δρόμο Στυλίδας-Καραβόμυλου, σε μια βόλτα που μετατράπηκε τελικά σε τραγωδία. Παρά το γεγονός ότι στα ποδήλατά τους είχαν φώτα μπροστα και πίσω, δεν έγιναν αντιληπτά από οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος προσπάθησε να τα αποφύγει αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να παρασύρει τον 15χρονο.
Ο ίδιος μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο της Λαμίας, όπου είναι γιατροί και οι δύο γονείς του, αλλά δεν τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ο δίδυμος αδελφός του και ακόμη ένα παιδί της συντροφιάς νοσηλεύονται χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο για την ζωή τους

Ο οδηγός υποστηρίζει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ

Ο 44χρονος οδηγός, αλβανικής υπηκοότητας, που επιχείρησε προσπέραση και χτύπησε το παιδί, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λαμίας, αλλά αφέθηκε ελεύθερος και σε βάρος του θα σχηματισθεί δικογραφία, αφού βγουν και τα αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί εάν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 44χρονου τα επίσημα αποτέλεσμα του αλκοτέστ θα ανακοινωθούν σε διάστημα ενός μήνα, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.