Σάκης Τσιώλης: «Η Παναχαϊκή αναβαθμίζεται με την συμμετοχή της στην Σούπερ Λίγκ 2» | dete

Σάκης Τσιώλης: «Η Παναχαϊκή αναβαθμίζεται με την συμμετοχή της στην Σούπερ Λίγκ 2»

Η Παναχαϊκή πέτυχε  τον στόχο της που ήταν η είσοδος της στην Σούπερ  Λίγκ 2 και θα πάει απαλλαγμένη από άγχος στο τελευταίο παιχνίδι στην Κέρκυρα στις 5 Μαΐου. Ο προπονητής Σάκης Τσιώλης αναφερόμενος  στην  συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ 2 τόνισε «Η Παναχαϊκή αναβαθμίζεται με την συμμετοχή της στην νέα κατηγορία. Είναι επιτυχία γιατί πάει σε αναβαθμισμένο πρωτάθλημα τόσο οικονομικά όσο και αγωνιστικά. Το πρωτάθλημα θα θυμίζει Σούπερ Λίγκ 1. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι επιτυχία». Ερωτηθείς αν θα μπορούσε η Παναχαϊκή να διεκδικήσει επί  ημερών την δεύτερη θέση της βαθμολογίας ο έμπειρος προπονητής τόνισε «Αν δεν είχαμε τα άτυχα αποτελέσματα θα μπορούσαμε, αλλά ήταν άνισος ο αγώνας. Υπήρχαν ομάδες που είχαν εύκολα παιχνίδια όπως η Κέρκυρα που είχε απίστευτο πρόγραμμα  στις τελευταίες αγωνιστικές.  Δύσκολα θα φτάναμε στην δεύτερη θέση γιατί θα έπρεπε να πάρουμε έξι νίκες στα έξι παιχνίδια με εμένα στον πάγκο για να φτάσουμε στους 58 βαθμούς και να πάμε εμείς στο μπαράζ ανόδου. Από την στιγμή που δεν τα καταφέραμε υπάρχει δική μου ευθύνη την οποία και αναλαμβάνω. Είναι μεγάλη υπόθεση η Σούπερ Λίγκ 2 πάντως. Κλείνει ο κύκλος και ανοίγει ένας άλλος κύκλος».

«Είμαι έτοιμος για το πλάνο μου αλλά θέλει άλλη αξιολόγηση»

Ερωτηθείς αν είναι έτοιμος για την εισήγηση του στην διοίκηση  για τον σχεδιασμό της ομάδας τόνισε «Είμαι έτοιμος να πω το πλάνο μου στην διοίκηση. Θα πρέπει να γίνει άλλη διαδικασία στην αξιολόγηση. Είναι και η ικανότητα, όχι μόνο η ποιότητα.  Είναι άλλο πρωτάθλημα με άλλες απαιτήσεις και άλλη ταχύτητα. Έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου, έχω το πλάνο πως πρέπει να είναι η Παναχαϊκή. Δεν θα μπορούσα να κουβαλήσω το στίγμα αν δεν τα καταφέρναμε να παίξουμε στην Σούπερ Λίγκ 2, αφού η ομάδα ήταν χωρίς καμία δική μου επιλογή».

 

Φινάλε στην Κέρκυρα  την επόμενη Κυριακή με στόχο την νίκη και την 6η θέση

Η Παναχαϊκή θα  ολοκληρώσει τις φετινές της υποχρεώσεις την επόμενη Κυριακή 5 Μαΐου στην Κέρκυρα  για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο αφού και οι δυο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ 2, αλλά η Παναχαϊκή θα διεκδικήσει την νίκη για να τελειώσει στην 6η θέση της βαθμολογίας το φετινό πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι ότι η τεχνική ηγεσία θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα αφού θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ στο φετινό πρωτάθλημα. Πάντως οι παίκτες της Πατρινής ομάδας απολαμβάνουν το εορταστικό ρεπό και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις την Τρίτη του Πάσχα.