ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας για Χασαπόγιαννη: “Ήταν γνήσιος σύγχρονος επαναστάτης” | dete

ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας για Χασαπόγιαννη: "Ήταν γνήσιος σύγχρονος επαναστάτης"

Η Νομαρχιακή επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απώλεια του Δημήτρη Χασαπογιάννη, ο οποίος υπήρξε στέλεχος της αριστεράς και πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Πολυτεχνείο της Πάτρας από το 1975.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1944, ο Δημήτρης Χασαπογιάννης σπούδασε στο ΕΜΠ Μηχανολόγος Μηχανικός, ένας σύγχρονος διανοούμενος επαναστάτης, εμπνευσμένος και εμπνευστής των αριστερών ιδεών, έζησε στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο την περίοδο των συνταγματαρχών της Χούντας, & ήταν πανεπιστημιακός δάσκαλος από το 1975 στο Πολυτεχνείο Πάτρας.

Ενταγμένος στην ανανεωτική αριστερά (ΚΚΕ ΕΣ, ΚΚΕ ΕΣ ΑΑ, ΑΚΟΑ), κυρίως όμως κινηματικός, συμμετείχε σε όλες τις ουσιαστικές δομές και εγχειρήματα ενότητας της αριστεράς (Κοινωνικό Φόρουμ, Χώρος Διαλόγου) και στο Πανεπιστημιακό κίνημα, μέσα και από την Συσπείρωση Πανεπιστημιακών Πάτρας, εμπνευστής και παράδειγμα γενιών και γενιών φοιτητών και δασκάλων.

Η Ν.Ε. Σύριζα Αχαίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του». Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook, «"έφυγε" ο Δημήτρης Χασαπογιάννης. Ασυμβίβαστος αριστερός, ευφυής και γιαυτό μελαγχολικός, με εξαιρετική αίσθηση χιούμορ.