ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ: Συμμορίες με αρχηγούς χτυπούν ότι πετάει και ότι…. «κουνιέται»! | dete

ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ: Συμμορίες με αρχηγούς χτυπούν ότι πετάει και ότι.... «κουνιέται»!

Αποθρασσύνονται ολοένα και περισσότερο οι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι λειτουργικά κενά και υπηρεσιακές αρρυθμίες, συνεχίζουν να δρουν λαθροθηρικά στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς, με επίκεντρο τη λιμνοθάλασσα του Πρόκοπου.

 

Λίγες μέρες μετά τις δημόσιες καταγγελίες των Οικολόγων της περιοχής για όργιο πράξεων, στις οποίες συμμετοχή έχουν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, η άνευ ενδοιασμών θανάτωση εκατοντάδων υδρόβιων πουλιών μαίνεται, καθημερινά και ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ή αργά το βράδυ, πολύ δε περισσότερο σαββατοκύριακα ή αργίες.

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Οπως καταμαρτυρά στην «Π» ο Γιώργος Κανέλλης από την ΟΙΚΙΠΑ Πατρών, όλα ξεκινούν από την «Αχίλλειο πτέρνα», με ενόπλους να χρησιμοποιούν ακόμα και πλωτά μέσα. «Με τη μέθοδο του κλεισίματος της λιμνοθάλασσας, αναστατώνουν τα σπάνια πουλιά και όταν αυτά σηκώνονται στον αέρα τα πυροβολούν ψυχρά, επιτυχγάνοντας τον σκοπό τους, ανενόχλητοι».

 

Ο ΤΡΟΠΟΣ
Σύμφωνα, με πληροφορίες της «Π», από ανθρώπους που γνωρίζουν, από πρώτο χέρι, πρόσωπα και καταστάσεις, η κατάσταση εκεί μόνο τυχαία δεν είναι.
«Ηγετικές ομάδες είναι αυτές που δρουν και όχι τίποτε τυχαίοι. Οι ομάδες έχουν και αρχηγούς. Δηλαδή μιλάμε για κανονικές συμμορίες, που έχουν σχέδιο» μας περιγράφουν.

 

Ο ΣΤΟΧΟΣ
Όταν δράσουν επιτυχώς, αυτό σημαίνει πως η ολοκλήρωση της επιχείρησης τούς έχει βρει με γεμάτα σακιά!
Πολλοί είναι αυτοί που τους έχουν δει να κυκλοφορούν, καμουφλαρισμένοι στο πρόσωπο, αλλά με τα όπλα εμφανή, επίτηδες για να τρομάξουν όποιον διανοηθεί να τους εμποδίσει ή να τους «δώσει» στις αρχές.
Ακόμα κι αυτές, «τρέμουν» στην ιδέα να επέμβουν και να παίξουν «πιστολίδι» με επικίνδυνους ανθρώπους, οι οποίοι δείχνουν να μην αρκούνται στην πραγματική σφαγή άγριας φτερωτής πανίδας, αλλά... και ανθρώπων!

 

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΤΙΚΑ
Αυτά δένουν και με περιγραφές, που έχουν κάνει αρμοδίως φυσιολάτρες, για κυνηγούς μέσα σε ταχύπλοο φουσκωτό, με μεγάλη ταχύτητα, εκτελεστές του όποιου πουλιού (για πάνω από 3-4 ώρες) χωρίς προσχήματα και χωρίς φόβο για τις συνέπειες των πράξεων τους. Δασαρχείο και Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας «υπόλογοι», όσο για τον Δασοφύλακα, τα σαββατοκύριακα είναι μέρες αργίας... αν και όχι για τους παράνομους!

 

Το κυριότερο και πολυπληθέστερο θήραμα των τυφεκιοφόρων, αυτήν την εποχή, είναι η φαλαρίδα (μπάλιζα ή μαυρόκοτα για τους ντόπιους), παρότι είναι γνωστό ότι αυτήν την εποχή είναι γεμάτες αβγά, πράγμα που σημαίνει ότι σκοτώνοντας ένα πουλί, εκτελούν και πολλά - έως ακόμα και 10 - από την επόμενη γενιά. Ήδη έχουν σταλεί επιστολές καταγγελίας στα υπουργεία Περιβάλλοντος και Προστασίας του πολίτη, ενώ έχει ενημερωθεί η ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και οι δικαστικές αρχές, για εντατικοποίηση των περιπολιών φύλαξης, τη δημιουργία μικτών κλιμακίων αστυνομικών αρχών, αιφνιδιαστικών ελέγχων και προμήθεια πλωτού μέσου για την καλύτερη επιτήρηση του υγροτόπου.

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ