ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ: Η βεντέτα της Ζακύνθου στα δικαστήρια της Πάτρας | dete

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ: Η βεντέτα της Ζακύνθου στα δικαστήρια της Πάτρας

Σνεχίζεται στην Πάτρα η δικη  για τη δολοφονία του 37χρονου επιχειρηματία Γιώργου Σαρακίνη τον Αύγουστο του 2017 στη Ζάκυνθο. Ανάμεσα στις οικογένειες του θύματος και του δράστη υπήρχε βεντέτα η οποία κορυφώθηκε το 1993 όταν ο πατέρας του θύματος σκότωσε τον πατέρα του κατηγορούμενου.

Έκτοτε οι σχέσεις των δυο οικογενειών ήταν σε τεντωμένο σχοινί με τραγική κατάληξη τη συνέχεια του κύκλου αίματος στις 22 Αυγούστου του 2017 όπου μέρα μεσημέρι δολοφονήθηκε ο 37χρονος

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ένας 35χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από προθεση αλλά κι ένας ακόμη άνδρας που κατηγορείται ότι έδωσε το φονικό όπλο στον δράστη. Ο ίδιος αρνείται ότι γνώριζε τις προθέσεις του 35χρονου δολοφόνου.

Η ακροαματική διαδικασία της Παρασκευής ξεκίνησε με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι περιέγραψαν στο Δικαστήριο όσα είδαν εκείνο το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου-Καλαμακίου.

Επίσης εξετάστηκε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η οποία εκλήθη για τροχαίο και στη συνέχεια αποδείχθηκε πως επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια.

Ένας απόστρατος αξιωματικός διευθυντής που είχε υπηρετήσει στο νησί είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του στο δικαστήριο: «ανέμενα αυτήν την τραγική κατάληξη από την μια ή την άλλη πλευρά». Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία τον είχε επισκεφθεί και είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές από το θύμα. «Τους είχα προειδοποιήσει και τους δυο να μην προκαλούν. Είχα δώσει εντολές στους αστυνομικούς όταν τους βλέπουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις κινήσεις τους» είπε ο ένστολος.