Πτώση αεροσκάφους: Έρευνες και στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αχαΐας από την 6η ΕΜΑΚ για τον αγνοούμενο πιλότο – Ψάχνουν και μηχανότρατες | dete

Πτώση αεροσκάφους: Έρευνες και στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αχαΐας από την 6η ΕΜΑΚ για τον αγνοούμενο πιλότο - Ψάχνουν και μηχανότρατες

ΝΕΟΤΕΡΟ:  Συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο Παναγιώτη Κεφαλα, κάτοικο Πατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες σκάφος του Λιμενικού Μεσολογγίου βρήκε στην περιοχή των ερευνών κάθισμα, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο αν προέρχεται από το μονοκινητήριο.

Στις έρευνες συμμετέχουν και μηχανότρατες μία εκ των οποίων ανήκει σε Πατρινό ιδιώτη καθώς έχι τη δυνατότητα να "βλέπει" στον βυθό και να κάνει ανάσυρση αν εντοπιστεί κάτι.Στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου επιχειρούν και τα τρία σκάφη του Λιμεναρχείου της Πάτρας.

Επίσης ο Διοικητής της ΠΥ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος κινητοποίησε ειδική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ η οποία με βάρκα θα κάνει έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, στο κομμάτι από Λακκόπετρα μέχρι Καλογριά.

Έρευνες γίνονται και από αέρος.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Κάθισμα του μονοκινητήριου αεροπλάνου, σύμφωνα με πληροφορίες  εντόπισε πλήρωμα πλωτού σκάφους του Λιμενικού που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, που κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Μεσολόγγι ανάμεσα στο Κρυονέρι και στις εκβολές του Εύηνου Ποταμού, στην θέση Καβουρότρυπα.

Τo εύρημα εντοπίστηκε περίπου στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ένα πρόκειται για το κάθισμα του χειριστή ή του συγκυβερνήτη.

Την ίδια ώρα το θρίλερ για τη τύχη του Παναγιώτη Κεφαλά, πιλότου του μονοκινήτηριου,  κορυφώνεται. Η σύζυγος του από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στη Αερολέσχη Μεσολογγίουι, απ' όπου το μονοκινήτηριο απογειώθηκε με κατεύθυνση την Πάτρα.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, άρχισαν και πάλι οι έρευνες, με τη συμμετοχή Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ). Οι βατραχάνθρωποι πραγματοποιούν και σήμερα εξειδικευμένες έρευνες στο σημείο για τη συλλογή πειστηρίων και τον εντοπισμό του ατόμου.