Πρώτος με ευρεία πλειοψηφία! Ο Πατρινός Γιώργος Κυριακόπουλος μιλάει στις «7Μ» για τις αρχαιρεσίες των εργαζομένων στο πρώην ΙΚΑ και την συμμετοχή του στην κεντρική εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία | dete

Πρώτος με ευρεία πλειοψηφία! Ο Πατρινός Γιώργος Κυριακόπουλος μιλάει στις «7Μ» για τις αρχαιρεσίες των εργαζομένων στο πρώην ΙΚΑ και την συμμετοχή του στην κεντρική εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία

Ένας Πατρινός πήρε με μεγάλη διαφορά την πλειοψηφία στις αρχαιρεσίες που έγιναν για το νέο διοικητικό συμβούλιο και τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία των εργαζομένων στο πρώην ΙΚΑ. Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων του ΙΚΑ Γιώργος Κυριακόπουλος αναδείχτηκε πρώτος με ευρεία πλειοψηφία στις αρχαιρεσίες που έγιναν εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του στην Αχαΐα, στην Ηλεία, στην Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά οι οποίοι έχουν έναν ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα. Η παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Κυριακόπουλο εξέφρασε την απαίτηση των εργαζομένων για Ενιαία Ενωτικά ψηφοδέλτια σε Πρωτοβάθμια Περιφερειακά Σωματεία ανάμεσα σε πέντε συνδυασμούς (δύο με κομματικά ερείσματα και στήριξη και δύο ανεξάρτητους υποψήφιους ) είχε δε τη μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές που έγιναν αγγίζοντας το ποσοστό του 60%.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος ήταν Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στο ΙΚΑ για πέντε χρόνια από το 2012 έως το 2016 σε δύσκολες εποχές για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Η πλουραλιστική του άποψη όμως και ο σύγχρονος λόγος του καθώς και η κρίση στην κοινωνική ασφάλιση τον έκαναν γνωστό από τις συχνές τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Ο ίδιος τονίζει: "Είναι μεγάλη η τιμή και ευθύνη από την θετική αποδοχή των συναδέλφων και στο πρόσωπο μου αλλά και στους υπόλοιπους συνυποψηφίους μου. Δυστυχώς μετά από αρκετά χρόνια που όλοι εκφραζόμαστε ενιαία υπήρξαν διασπαστικές κινήσεις και παρατάξεις που επηρεάστηκαν από τις πολιτικές εκλογές στην χώρα κ την ελπίδα ανατροπής της σημερινής κυβέρνησης. Είναι ξεπερασμένη κατά την άποψή μου η λογική που υπηρετούν κάποιοι ότι δημόσιο κόμματα και Συνδικαλισμός πρέπει να είναι συγκοινωνούντα δοχεία και όσοι δε το πιστεύουν θα απογοητευτούν Αρκετά δεινά προκάλεσαν οι τακτικές αυτές. Θεωρώ ότι σήμερα χρειάζεται μια άλλη συνδικαλιστική τακτική και αντίληψη η οποία να αναγνωρίζει τα χρόνια προβλήματα στο δημόσιο τομέα και πέρα από τις εργασιακές διεκδικήσεις να παλεύει για μια διοίκηση ανεξάρτητη ανέγγιχτη από πολιτικές εξελίξεις σύγχρονη αποτελεσματική φιλική προς τον πολίτη με αλλαγή νοοτροπιών που θα δίνουν στον υπάλληλο το δικαίωμα να υπερηφανεύεται για την εργασία του. Στο ασφαλιστικό μας σύστημα υπάρχουν χρονιές παθογένειας που ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν ακόμα και μέσα στην κρίση με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να υπάρχει σε τακτά χρονικά διαστήματα ο φόβος μη πληρωμής συντάξεων κάτι που σήμερα δεν ισχύει. Η ενοποίηση των Ταμείων και η δημιουργία του ΕΦΚΑ έχει βασικά πλεονεκτήματα αλλά και προβλήματα να αντιμετωπίσει από την πολυπλοκότητα των διαδικασιών κάθε φορέα την πολυνομία την ανυπαρξία Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος Ενιαίου κανονισμού Παροχών θα τολμήσω δε να πω και από την μη ενιαία νοοτροπία των εργαζομένων σε αυτόν. Δυστυχώς η ενοποίηση είχε αρχικά λάθη και παραλείψεις σοβαρές στον σχεδιασμό που θα εντείνουν το επόμενο διάστημα τα προβλήματα σε βάθος χρόνου όμως η κατάσταση θα βελτιωθεί και από κόστος θα γίνει κέρδος σε αυτούς που την αποφάσισαν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του κράτους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις το δημόσιο λειτουργούσε με παλαιωμένες διαδικασίες για να είναι λάφυρο των κομμάτων και να υπάρχουν οι πελατειακές σχέσεις που έφθαναν και στο επίπεδο της πλήρους προστασίας ημετέρων κάθε κυβέρνησης"

 

Για την Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά με την ένταξή του στο  ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και τη συμμετοχή του στην κεντρική εκλογική επιτροπή ο κ. Κυριακόπουλος σημειώνει:

«Στην τοπική κοινωνία είμαι γνωστός και από την συνδικαλιστική αλλά και την πολιτική μου δράση. Γνωρίζουν όλοι ότι παραιτήθηκα από εκπρόσωπος τύπου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχαΐας το 2010 όταν ανακοινώθηκε η ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. Από τότε παρέμεινα κομματικά ανένταχτος. Ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στο ΙΚΑ, η ζωή μου στην Αθήνα μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω πολιτικά στελέχη πολλών κομμάτων αλλά και τον σημερινό πρωθυπουργό που έκανε την τιμή σε μένα και στους εργαζόμενους να παρευρεθεί στο συνέδριο μας τον Δεκέμβρη του 2013 στην Αθήνα. Ήταν καθοριστικές οι συναντήσεις μαζί του για να στρέψω το βλέμμα μου και την πολιτική μου στήριξη στον ίδιο και στο ΎΡΙΖΑ. Σήμερα από την συμμετοχή μου στο κεντρικό αυτό όργανο θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις να μην επιστρέψει η χώρα σε αυτούς που την έφεραν σ αυτή την θέση και συγχρόνως υπηρετούν την κοινωνία των ελίτ και όχι των πολλών. Και με ταξική σκέψη οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουμε απολαύσει την εργασιακή ασφάλεια τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση που απειλείτο η εργασία μας και ο μισθός μας. Έχουμε δε την κυρίαρχη υποχρέωση να συμβάλλουμε με θετικό τρόπο στις αλλαγές που είναι απαραίτητες για ένα σύγχρονο δημόσιο που είμαι αισιόδοξος και σίγουρος ότι θα εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση την επόμενη τετραετία».

(εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)