Πρωταθλητής Ελλάδος στο πινγκ πονγκ ο Χατζηλυγερούδης | dete

Πρωταθλητής Ελλάδος στο πινγκ πονγκ ο Χατζηλυγερούδης

Μεγάλες επιτυχίες για το πιγκ-πογκ της Δυτικής Ελλάδος είχαμε στη τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο απλό εφήβων ο Χατζηλυγερούδης της ΕΑ Βόχας έφτασε στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, επιβεβαιώνοντας την πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται φέτος.
Προχώρησε ως 2ο φαβορί, αλλά ο αντίπαλός του στον τελικό Ιωάννης Μπόσκοβιτς προερχόταν από τη δεύτερη σειρά των γκρουπ. Ο τελικός χάρισε όμορφες στιγμές και ήταν αμφίρροπος. Ο Χατζηλυγερούδης βρέθηκε πίσω με 2-1 και πέρασε το παιχνίδι του στα επόμενα σετ για να πανηγυρίσει τη νίκη με σκορ 4-2 (4-11, 11-7, 12-14, 11-8, 11-9, 11-6). Να σημειωθεί ότι ο νέος πρωταθλητής έχει αγωνιστεί σε τελικό απλού και σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων. Ο Μπόσκοβιτς διεκδίκησε πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα σε τέτοια διοργάνωση.
Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Χατζηλυγερούδης πρώτευσε αρχικά στο 2ο γκρουπ όταν νίκησε τον Αλέξη Κουλουριώτη με 3-1 και τον Διονύση Παζαρτζικλή με 3-0 σετ. Στον 1ο γύρο των νοκ άουτ απέκλεισε τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη με 3-0 σετ, στα προημιτελικά τον Κωνσταντίνο Στάμου επίσης με 3-0 και σε συναρπαστικό ημιτελικό τον συμπαίκτη του στη Βόχα Ιάσονα Κορδούτη με 4-3 σετ (ο τελευταίος είχε δύο ματς μπολ).
Στη 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στο απλό εφήβων κατέκτησε ο Ιάσονας Κορδούτης επίσης αθλητής της Βόχας.
Στα διπλά αγωνίσματα είχαμε χάλκινο μετάλλιο για τους Χατζηλυγερούδη Γεράσιμο/ Κορδαλή Νίκο και τον Ιάσονα Κορδούτη που αγωνιζόταν ζευγάρι με τον Ζήση Δουκέρη του Διονύσου.
Στο διπλό νεανίδων το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλήτριες των Φοινίκων Πάτρας Ηλιοπούλου Βασιλική/ Μαστρογιάννη Μαρίσα.
Στο ομαδικό εφήβων η Βόχα έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου ηττήθηκε δύσκολα από το ΓΑΟ Πειραιά 3-1 και έτσι κατέκτησε τη Τρίτη θέση.