Προεκλογικό «μποξ» στο διαδίκτυο! ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ «ΒΙΛΑ» ΣΤΑ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ | dete

Προεκλογικό «μποξ» στο διαδίκτυο! ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ «ΒΙΛΑ» ΣΤΑ ΑΡΑΧΩΒΙΤΙΚΑ

Ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας η σύζυγος του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Μετά την υπόθεση της βίλας στα Αραχωβίτικα, θέμα που είχε απασχολήσει για μέρες την επικαιρότητα και είχε προκαλέσει έντονους διαξιφισμούς μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης με την πρώτη να κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης και στοχευμένη επίθεση στον δήμαρχο προκειμένου να πληγεί η μεγάλη δημοτικότητά του και τη δεύτερη να επιμένει ότι απαντήσεις δεν δόθηκαν και ο δήμαρχος επέλεξε να κρυφτεί και να τον υπερασπίζονται άλλοι.

Η περίφημη «βίλα Πελετίδη», στην περιοχή των Αραχωβιτίκων, ήταν στην ιδιοκτησία της συζύγου του Κατερίνας Κοκόλη. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που άκουγαν κάποιοι το όνομα της συζύγου του δημάρχου, καθώς κατά κανόνα τηρεί πολύ χαμηλούς τόνους και είναι σπάνιες οι δημόσιες εμφανίσεις της, μιας και ουδέποτε έκανε χρήση του ρόλου της ως πρώτης κυρίας της πόλης.

Πριν από λίγες ημέρες το όνομα της παιδιάτρου συζύγου του δημάρχου Πατρέων ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά με αφορμή τις διαρροές από την πλευρά της αντιπολίτευσης σχετικά με την παρουσία της στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

 

ΜΑΧΗ ΣΤΟ FB

Η διαρροή από την πλευρά της αντιπολίτευσης έγινε μέσω αναρτήσεων και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι επικριτές της τοποθέτησης της συζύγου δημάρχου στη θέση του μέλους του  Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού, έκαναν λόγο για οικογενειοκρατία.

Ακολούθησαν «μάχες» στο διαδίκτυο μεταξύ υποστηρικτών της δημοτικής αρχής και υποστηρικτών της άποψης της οικογενειοκρατίας που κατέληξαν σε… ολονυχτία στο fb. Οι μεν έλεγαν ότι  δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανένα άλλο μέλος για να προωθηθεί σε μια τέτοια θέση πέραν της συζύγου του κ. Πελετίδη, οι δε ότι πρόκειται για μια άμισθη θέση και μάλιστα για μια θέση στην οποία βρίσκεται ως εκπρόσωπος του Παμμικρασιατικού Συλλόγου της Πάτρας στον οποίο και δραστηριοποιείται η κ. Κοκόλη, εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, πέρα από το χορευτικό τμήμα του Παμμικρασιατικού, η κ. Κοκόλη έχει στο ενεργητικό της και το παράρτημα του χορευτικού στα  Ζαρουχλέικα με 250 παιδιά. «Πού βρίσκεται το σκάνδαλο και από πού έως πού απαγορεύεται η γυναίκα του δημάρχου να έχει τη δική της κοινωνική δράση; Από πότε ευνουχίζουμε τους συζύγους; Οικογενειοκρατία σημαίνει να έχει ίδιον όφελος» λένε  οι υπερασπιστές της δημοτικής αρχής.

«Αυτό σημαίνει ότι από τις περίπου 300.000 κατοίκους της Πάτρας δεν υπήρχε κανένας ικανότερος για αυτή τη θέση, παρά μόνο η σύζυγος του δημάρχου Κώστα Πελετίδη; Ούτε άξιοι πνευματικοί άνθρωποι υπάρχουν για τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου; Και από το Μικρασιατικό, δεν υπήρχε κανένα άλλο μέλος εκτός από αυτή για να τον εκπροσωπήσει;» αναρωτούνται οι επικριτές.

 

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΑΝ… ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου», η κ. Κοκόλη είναι μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού από το 2017. Ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι ήταν πάντα ήπιων τόνων, πλην μιας περίπτωσης που είπε αντικομουνιστή έναν εκ των άλλων μελών σε μια μεταξύ τους διαφωνία, του γεγονότος ότι δεν έδινε ποτέ λαβές για σχολιασμό, αλλά- κυρίως- του γεγονότος ότι δεν κάνει εμφανίσεις στο δήμο ή με το δήμαρχο, δεν είχαν αντιληφθεί ότι πρόκειται για τη σύζυγο του δημάρχου. Αυτό το κατάλαβαν  πολλούς μήνες μετά και εντελώς τυχαία.

 

«ΕΠΙΘΕΣΗ ΛΑΣΠΗΣ» ΛΕΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Για επίθεση λάσπης κατά του δήμου και του δημάρχου προσωπικά κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος. «Για μια ακόμη φορά κάνουν επίθεση στο δήμαρχο με πόλεμο λάσπης. Για μια ακόμη φορά δεν έχουν σε τι να χτυπήσουν το δήμαρχο και τον χτυπάνε κάτω από τη μέση για ένα θέμα στην κυριολεξία ανύπαρκτο. Η κ. Κοκόλη είναι άμισθο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού. Προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς να πληρώνεται. Που είναι το σκάνδαλο;».

Όσο περνάνε οι μήνες η κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης θα οξύνεται , με πεδίο.. βολής και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί δίκτυα υποστηρικτών της κάθε πλευράς χωρίς να λείπουν και τα fake προφίλ που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γενάρης είναι μήνας έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Και θα δουν πολλά τα μάτια μας.