Ποιο γνωστό πατρινό ζευγάρι γιόρτασε τα 50 χρόνια γάμου; ΦΩΤΟ | dete

Ποιο γνωστό πατρινό ζευγάρι γιόρτασε τα 50 χρόνια γάμου; ΦΩΤΟ

Μισό αιώνα έγγαμου βίου συμπλήρωσαν, αισίως, το γνωστό Πατρινό ζευγάρι του Δημήτρη και Τζίνας Τσαρδάκα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν, ως φοιτητές, πριν από 56 χρόνια στη Βιέννη. Μάλιστα, τα τρία τους παιδιά αποφάσισαν να τους προσφέρουν ως δώρο για την χρυσή επέτειο των γάμων τους, ένα ταξίδι στη Βιέννη, εκεί δηλαδή που όλα ξεκίνησαν.

Συγκινητική είναι η ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, την πρώην αντιδημάρχου Τζίνας Τσαρδάκα, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφικό υλικό της εποχής, εκείνης.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Και φτάσαμε αισίως να γιορτάζουμε σήμερα τους χρυσούς γάμους μας. 50 χρόνια κοινής ζωής συν 6 χρόνια από την γνωριμία μας στην Βιέννη, που καλύπτουν και όλη την φοιτητική μας ζωή.

Καλά τα πήγαμε. Ο απολογισμός μας αποδοτικός. Τρία παιδιά και τρία εγγόνια.

Τα παιδία μας, με πρωτοβουλία του Τηλεμάχου, μια και δεν μπορούν να είναι όλα εδώ για να γιορτασουμε μαζί, μας οργάνωσαν και μας πρόσφεραν, ένα ταξίδι στην Βιέννη για να ξαναθυμηθούμε τα παλιά λημέρια μας.

Θα πάμε λοιπόν γεμάτοι νοσταλγική διάθεση και θα περπατήσουμε, όσο κρατάνε τα πόδια μας πλέον, τις περιοχές που τότε αντιμετωπίζαμε με κάποιο δέος και με τον φόβο για το αν θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τον σκοπό για τον οποίο είχαμε βρεθεί τότε εκεί.

Τις σπουδές».