Ποιος εκδικείται τη Δυτική Ελλάδα; | dete

Ποιος εκδικείται τη Δυτική Ελλάδα;

Πρώτα ήταν η Νομική, την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ακύρωσε εν μια νυκτί.

Στη συνέχεια, ζήσαμε το σήριαλ των Παράκτιων Μεσογειακών, τις καταγγελίες για σκάνδαλα που ακόμη δεν έχουν τύχει επιβεβαίωσης και την κραυγαλέα απουσία Μητσοτάκη από την τελετή έναρξης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που, όπως αποδείχθηκε, ήταν τα μπάνια του στην Κρήτη.

Ακολούθως ήταν η Πατρών- Πύργου, η οποία οδηγείται στις επόμενες καλένδες.  Το τρίτο κρούσμα ήταν η υπογειοποίηση του τρένου που η κυβέρνηση βρήκε ανώριμη και ανέφικτη με βάση τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα, προκύπτει πρόβλημα και με τον Λαδόπουλο, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών κρίνει επίσης ανώριμη την προετοιμασία που είχε  κάνει η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Θα μπορούσε, αν το ντύναμε με το ανάλογο σενάριο, να είναι σήριαλ στην τηλεόραση, η οποία γενικώς αγαπάει τις κωμωδίες. Διότι μόνο ως κωμωδία μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι  η Δυτική Ελλάδα τυγχάνει να συγκεντρώνει όλα τα «λάθη» της προηγούμενης κυβέρνησης και μάλιστα σε τόσο μεγάλη πυκνότητα και, όλως τυχαίως, μόνο εδώ συμβαίνει όλα τα λάθη να αφορούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που περιμένει επί δεκαετίες η περιοχή για να βλέπει τον ένα κυβερνώντα να σβήνει ό,τι έγραψε ο προηγούμενος και να ξαναγράφει αυτά που θα ξανασβήσει ο επόμενος.

Είτε πρέπει να αποδεχθούμε το σενάριο που λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την Δυτική Ελλάδα πεδίο εξάσκησης λαθών, είτε ότι η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να ακυρώσει για άλλους λόγους, οι οποίοι είναι και πολιτικά προφανείς, οτιδήποτε έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας ριπής διαψεύσεων προσδοκιών που έχει το άρωμα της εκδικητικότητας για τα ποσοστά του κόμματος στην περιοχή, ιδίως δε στην Αχαΐα, το ηττημένο ψηφοδέλτιό της οποίας κοσμούσε με το όνομά του και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε μάρτυρες της διαιώνισης του εθνικού κουσουριού της ασυνέχειας του κράτους (η κυβέρνηση ευαγγελίζεται το νέο, αλλά είναι μια κόπια του παλιού) και της συστηματικής καταδίκης της περιοχής μας στην υστέρηση.

Απέναντι σε όλα αυτά, δεν προκαλεί εντύπωση τόσο η αφωνία των δεξιών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, όσο τα πολύ χαλαρά αντανακλαστικά όλων των υπολοίπων βουλευτών και  φορέων, ακόμη και αυτών που εμπλέκονται με τις ακυρώσεις, ή ενοχοποιούνται για αυτές. Και οι χαλαρές αυτές αντιδράσεις κάποια στιγμή θα κριθούν όπως θα κριθεί και η κυβέρνηση από τον κόσμο της Δυτικής Ελλάδας.

Ίσως πάλι να κριθούν και πιο αυστηρά.

 

(Το editorial της εφημερίδας 7 Μέρες Ενημέρωση)