Ποια είναι η Τέτη Τζαμαλούκα | dete

Ποια είναι η Τέτη Τζαμαλούκα

Η δικηγόρος Παναγιώτα (Τέτη) Τζαμαλούκα, είναι υποψήφια βουλευτής Αχαΐας συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η δικηγορία για την Τέτη είναι οικογενειακή υπόθεση, αφού είναι κόρη του επίσης δικηγόρου στην Πάτρα, Βασίλειου Τζαμαλούκα. Ήταν αυτός που ενέπνευσε την ίδια και τον αδελφό της, Θεόδωρο, επίσης δικηγόρο στην Πάτρα και την οδήγησε στην έντιμη και με όραμα άσκηση του επαγγέλματος του δικηγόρου. Νομική σπούδασε ωστόσο συνειδητά και όχι μόνο λόγω του πατέρα της, γιατί πίστευε ότι με τα εργαλεία της δουλειάς αυτής θα βοηθούσε να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες και αδικίες. Από τις 8 Ιανουαρίου του 1988 ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου ανελλιπώς μέχρι σήμερα, ενώ ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας παλαιότερα, στην προσπάθειά της να χρησιμοποιήσει το θεσμικό αυτό όργανο υπέρ των αδικούμενων κοινωνικών ομάδων, συγκρούστηκε με το κατεστημένο.

Είναι μονογονεϊκή οικογένεια με ένα γιο 17  χρόνων, τον Βασίλη και ζει ως μητέρα την απαιτητική καθημερινότητα ενός εφήβου.

Ως υποψήφια βουλευτής, ως ενεργό και δραστήριο μέλος στα παλαιότερα συμβούλια του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας,  αλλά και σε άλλες οργανώσεις και σωματεία έχει αποδείξει έμπρακτα ότι έχει μεγάλη πολιτική και κοινωνική ευαισθησία, ενώ στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται ενεργά με τους τετράποδους φίλους μας, τα ταξίδια και τον εθελοντισμό.

Είναι μια δυναμική γυναίκα συνεπής στις αρχές της, που ξέρει να αγωνίζεται και  που αποφάσισε να διεκδικήσει μια θέση στη Βουλή, από τα έδρανα του ΚΚΕ, με το οποίο αποφάσισε συνειδητά να συμπορευτεί πριν από 21 χρόνια, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να είναι επίσημα μέλος του κόμματος. Από τότε δηλαδή, που συνειδητοποίησε ότι στην πλειοψηφία τους, οι πολιτικές δυνάμεις συντηρούν την κοινωνική ανισότητα και αδικία και τρέφονται από αυτήν.

Πιστεύει όμως ότι είναι το μόνο κόμμα που αντιπροσωπεύει το λαό και έχει ως προτεραιότητα τις ανάγκες του. Το ΚΚΕ, ό,τι λέει το πρωί, το… λέει και το βράδυ. Δεν αλλάζει «στρατόπεδο» ανάλογα με το κατά πού φυσάει ο άνεμος. Είναι πάντα δίπλα στο λαό και πάντα διεκδικεί για το λαό και πιστεύει ακράδαντα ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη του λαού την επόμενη ημέρα.