Περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ η Αλυκή; Τι προβλέπει έγγραφο που έφτασε στο Υποθηκοφυλακείο Αιγιαλείας | dete

Περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ η Αλυκή; Τι προβλέπει έγγραφο που έφτασε στο Υποθηκοφυλακείο Αιγιαλείας

Αναστάτωση με το "καλημέρα" του νέου έτους προκαλεί το έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου) το οποίο έφτασε υπηρεσιακά σήμερα το πρωί στο Υποθηκοφυλακείο Αιγιαλείας και το οποίο ενημερώνει για τη μεταβίβαση στο Ταμείο έκτασης 87,6 στρεμμάτων, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, με των απ'αυτών κτισμάτων και εγκαταστάσεων, όπως προβλέπει η υπ'αριθμόν 244/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΦΕΚ 3025Β/28-11-2013).

Το ακίνητο έχει ΑΒΚ (Αριθμός Βιβλίου Καταγραφής της Κτηματικής Υπηρεσίας) 281, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά και είναι ένα από τα 9 ακίνητα στα όρια του Δήμου Αιγιαλείας που προβλέπεται να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την είδηση αποκάλυψε μέσω του ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, με την ιδιότητά του και ως Υποθηκοφύλακας Αιγιαλείας, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την έκταση, η οποία θεωρητικά μπορεί να είναι και η λιμνοθάλασσα της Αλυκής. Ο ίδιος τόνισε πως απέστειλε ήδη απάντηση στην οποία δεν κάνει αποδεκτό το έγγραφο μιας και δεν ενημερώνει σαφώς για το ακίνητο, τα όριά του, την τοποθεσία του κλπ. και παράλληλα θα έχει άμεση επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για περαιτέρω πληροφορίες.

Πιθανόν να συγκληθεί τις επόμενες ημέρες και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για κινήσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να περάσει στα χέρια ιδιώτη το εν λόγω "διαμάντι" της φύσης, εφόσον συμπεριλαμβάνεται στα βιβλία του ΤΑΙΠΕΔ και να κινδυνεύσει, με ενδεχόμενη πώλησή του, να αφανιστεί με την όποια "αξιοποίηση" μπορεί να αποφασίσει ο νέος του ιδιοκτήτης...

 

πηγή: filodimos.gr