Πατρινός φοιτητής, υποψήφιος σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας! Μπορούμε να τον ψηφίσουμε… | dete

Πατρινός φοιτητής, υποψήφιος σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας! Μπορούμε να τον ψηφίσουμε...

Η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας και από αυτή την άποψη η Πάτρα, αν όλες αυτές οι ιδέες και τα εγχειρήματα που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, βγουν στην πραγματική αγορά, τότε έχει να προσφέρει πολλά στην ελληνική οικονομία του μέλλοντος.

Ένας σπουδαστής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Ιωάννης Εμμανουήλ Κοσμαδάκης, είναι το πρόσφατο παράδειγμα που επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση. Ο φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, είναι υποψήφιος στον διαγωνισμό Youth Citizen Entrepreneurship Competition στην κατηγορία Best Project 2019.

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό, που δίνει τη δυνατότητα στους νέους (ηλικίας 15-35 ετών) από όλο τον κόσμο να υποβάλουν τις καινοτόμες ιδέες και τα έργα τους με κοινωνικό αντίκτυπο, με στόχο την αντιμετώπιση των σημαντικότερων κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων του πλανήτη μας.

Ο Ιωάννης Εμμανουήλ Κοσμαδάκης είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες σπουδαστές που εκπροσωπεί τη χώρα μας στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, που έχει μεγάλο κύρος και διεθνές βεληνεκές, με τους τεχνολογικούς παγκόσμιους σύγχρονους κολοσσούς να έχουν στρέψει τα βλέμματα επάνω του, προκειμένου να εντοπίσουν νέες καινοτόμες ιδέες.

Το έργο που εξασφάλισε μία θέση στο διαγωνισμό στον σπουδαστή του Πανεπιστημίου Πατρών είναι το fisea. Είναι ένα project που έχει ως όραμά του να δημιουργηθεί μέσα από αυτό η πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα που να παρέχει ενσωματωμένα και αφομοιωμένα ταξίδια ψαρέματος, έχοντας σαν σκοπό του να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ψαράδων και να τους διευκολύνει στη δουλειά τους.

Πρόκειται, δηλαδή, για μία εφαρμογή που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες αλιείς, αλλά και ερασιτέχνες, ευελπιστώντας ότι μέσα από τη λειτουργία του θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, σε μία χώρα που έχει απεριόριστες δυνατότητες, με πολλά μέρη για ψάρεμα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν επισκέπτες αυτού του είδους από όλα τα μέρη του κόσμου.

Η πλατφόρμα μπορεί να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο και το σημείο επαφής για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να ταξιδέψουν για να επιδοθούν στο ψάρεμα, δίνοντάς τους χρήσιμες πληροφορίες για κάθε μέρος, δημιουργώντας παράλληλα μέσα από την παρουσία της δεσμούς αλληλεπίδρασης με ταξιδιωτικά πρακτορεία, με αεροπορικές εταιρείες με ξενοδοχεία, με εστιατόρια και γενικότερα με διαφόρων ειδών υπηρεσίες που μπορούν να διευκολύνουν το ταξίδι του ενδιαφερόμενου.

Ο διεθνής αυτός διαγωνισμός γίνεται με τη μορφή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι το έργο του σπουδαστή της Πάτρας έχει ανάγκη από την υποστήριξή όλων μας, προκειμένου να έχει μία καλή τύχη στην αξιολόγηση και στη διεκδίκηση των βραβείων.

Μάθετε περισσότερα για το fisea και ψηφίστε εδώ.