Παρουσία του υπουργού Παιδείας στο Αγρίνιο, η Πρύτανης προανήγγειλε τη μεταφορά στην Πάτρα του ΔΠΦΠ | dete

Παρουσία του υπουργού Παιδείας στο Αγρίνιο, η Πρύτανης προανήγγειλε τη μεταφορά στην Πάτρα του ΔΠΦΠ

Τη μεταφορά του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων από το Αγρίνιο στην Πάτρα προανήγγειλε η Πρύτανης Βενετσάνα Κυριαζοπούλου παρουσία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου ο οποίος φάνηκε να μην έχει επιμέρους γνώση επί του θέματος με τον ίδιο να κάνει αναφορές σε πέντε τμήματα που θα έχει μελλοντικά η πόλη.
Στη σύσκεψη σήμερα το μεσημέρι στα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου, παρουσία του Υπουργού, των Γ. Βαρεμένου-Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ) και καθηγητών, ο Κώστας Γαβρόγλου απευθυνόμενος στους καθηγητές του ΔΠΦΠ ανέφερε πως «πλέον είστε Μηχανικοί Περιβάλλοντος και κανείς δε μπορεί να το αμφισβητήσει. Όποιος έχει την οποιαδήποτε αντίρρηση ας δει τις επιστημονικές σας εργασίες»
Η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου τόνισε πως πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το τμήμα για να αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών, με τους καθηγητές να τη διαβεβαιώνουν πως αυτό θα διευθετηθεί πάραυτα.
Το τμήμα θα μεταφερθεί στην Πάτρα ξεκαθάρισε η Πρύτανης αναφέροντας πως ωστόσο όσοι φοιτητές είναι σε παράλληλα προγράμματα θα πρέπει να τα ολοκληρώσουν στο Αγρίνιο «εκτός αν θέλουν να φύγουν για την Πάτρα».
Οι σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν πληροφορίες των τελευταίων ημερών σύμφωνα με τις οποίες η πρυτανεία προωθεί τη μεταφορά παρά τις προβλέψεις του νόμου που πήρε ΦΕΚ τον Απρίλιο και όριζε την παραμονή των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο και την ίδρυση των δύο της Γεωπονικής.
Το σχέδιο της Πρυτανείας έχει τη στήριξη καθηγητών του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος αν και στην τελευταία ψηφοφορία των καθηγητών του τμήματος η πρόταση για μεταφορά στην Πάτρα συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία, σε αντίθεση με προηγούμενες ψηφοφορίες που γίνονταν σχεδόν ομόφωνα αποδεκτή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μάλιστα προβλέπεται η μεταφορά του ΔΠΦΠ στη συνοικία Κουκούλι της Πάτρας, σε χώρο του πρώην ΤΕΙ Πατρών, περιοχή εκτός πόλης και μακριά από την Πολυτεχνική Σχολή στο Ρίο.
(agrinionews).