Παράταση για δύο μήνες στο νόμο Κατσέλη – Το είπε και ο Δραγασάκης | dete

Παράταση για δύο μήνες στο νόμο Κατσέλη - Το είπε και ο Δραγασάκης

Την παράταση στο νόμο Κατσέλη, προανήγγειλε αναλύοντας την τροπολογία για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό για χρέη λέγοντας ότι μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας θα εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα δώσει παράταση στο «νόμο Καστέλη – Σταθάκη» που ισχύει έως το τέλος του 2018.

Την παράταση του νόμου Κατσέλη είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας ότι θα δοθεί μια μικρή παράταση χωρίς όμως να διευκρινίζεται έως πότε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση θα είναι δυο μήνες.

Επίσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν από περίπου ένα μήνα είχε δηλώσει ότι ο νόμος Κατσέλη δεν καταργείται από την 1η Ιανουαρίου και πως ακόμη και αίτηση να έχει κάνει κάποιος, παραμένει σε καθεστώς προστασίας, είπε. Παραδέχτηκε ότι πολύς κόσμος παραμένει ζορισμένος και πως η λιτότητα παραμένει αλλά μειώνεται!

«Δεν καταργείται ο νόμος Κατσέλη από την 1η Ιανουαρίου, το μόνο που μπορεί να καταργηθεί θα ήταν το κομμάτι προστασίας της πρώτης κατοικίας και σε αυτό εμείς ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις που θα τις παρουσιάσουμε σύντομα, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας την Παρασκευή (30.11.2018) στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».