Παππάς: “Οι δημοσκοπήσεις μεροληπτούν, η ψαλίδα μειώνεται” | dete

Παππάς: "Οι δημοσκοπήσεις μεροληπτούν, η ψαλίδα μειώνεται"

Η  Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις επόμενες εκλογές, όπως έχασε και τις προηγούμενες, και δεν θα καταφέρει να πείσει ότι θέλει κάτι άλλο από αυτό που θέλει να κάνει. Δεν κρατιούνται, λένε για νέο μνημόνιο, έχει περιγράψει τους άξονες ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι ο μοναδικός μαζί με τον κ. Βέμπερ που λένε ότι η χώρα έχει πρόβλημα αξιοπιστίας για να στρώσουν το έδαφος για ένα σκληρό μνημόνιο και ένα πλέγμα πολιτικών που ο λαός ξεφορτώθηκε με την ψήφο του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι αυτές «επιμένουν να κάνουν λάθος και να μεροληπτούν προς τη μία μεριά. Όλες όμως συμφωνούν ότι υπάρχει επανασυσπείρωση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η ψαλίδα μειώνεται».

Σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, είπε ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα είναι θετικό για την κυβέρνηση. «Και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε, γιατί έχουν αρχίσει και πυκνώνουν τα αποτελέσματα της δικής μας πολιτικής και το πολύ σκληρό πρόγραμμα του Μητσοτάκη, που καλύπτεται από ανοησίες που λέει και στους Ευρωπαίους, για πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Τα πλεονάσματα για τον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ανύπαρκτο καρότο, για να εφαρμόσει σκληρό μνημόνιο» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς, λέγοντας ότι και ο κ. Σαμαράς μαζί με το ΔΝΤ μιλούσαν για πλεονάσματα ύψους 7,2%. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πείσει ότι θα ήθελε να μειώσει τα πλεονάσματα, γιατί ο λαός γνωρίζει» τόνισε, για να προσθέσει ότι η ρητορική του κ. Μητσοτάκη μιλά για τις ανισότητες ως φυσική κατάσταση των πραγμάτων, για περικοπές στις συντάξεις, ότι είναι περιττές οι ΣΣΕ, ότι το δημόσιο πρέπει να πάει στο 1 προς 5.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά, ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι πρόκειται για «τη θεμελίωση και ενίσχυση των πυλώνων του κοινωνικού κράτους και της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η πορεία που έχουμε μπει πρέπει να συνεχιστεί. Είναι αυτή που αύξησε τις θέσεις εργασίας και το να παίρνουν κάποιοι φωνή πίσω από τον Πολάκη, αυτό δεν κρύβει την οικονομική πραγματικότητα» υποστήριξε, συμπληρώνοντας:

«Πυκνώνουν οι φωνές που λένε ότι χρειάζεται μια αριστερή, προοδευτική πολιτική η χώρα. Να αποφασίσουν οι πολίτες αν θέλουν να μειωθεί η ανεργία στο 7%, ή να επιστρέψει στο 27%. Ο Έλληνας έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τις πολιτικές που διέλυσαν την οικονομία».