Παπαδημάτος σε εργαζόμενους των Παράκτιων: «Λαμβάνετε δημόσιο χρήμα. Να είστε εδώ από τις 8.30 το πρωί» | dete

Παπαδημάτος σε εργαζόμενους των Παράκτιων: «Λαμβάνετε δημόσιο χρήμα. Να είστε εδώ από τις 8.30 το πρωί»

Εκνευρισμένος μαθαίνουμε ότι είναι ο νέος Πρόεδρος των Παράκτιων Μεσογειακών Νίκος Παπαδημάτος από το γεγονός ότι σε επίσκεψή του στα γραφεία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων της Πάτρας πριν από ημέρες, βρήκε αρκετούς λιγότερους από τους εργαζόμενους που θα ανέμενε να είναι παρόντες, γεγονός που τον έκανε να συγκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Η σύσκεψη έγινε τελικά  το πρωί της περασμένης Δευτέρας στα γραφεία των Αγώνων στο «Πεπανός» και σε αυτήν είχαν κληθεί να συμμετάσχουν άπαντες οι εργαζόμενοι, από τα πλέον υψηλά έως τα πλέον χαμηλά στελέχη.

Η συνάντηση διήρκεσε ελάχιστα λεπτά, καθώς ο κ. Παπαδημάτος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήθελε, σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος,  να κάνει σαφή τα εξής: ότι οι αγώνες επί της θητείας του θα γίνουν και θα είναι καλοί υπό οποιοδήποτε κόστος και ότι άπαντες οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των γραφείων.

«Λαμβάνετε δημόσιο χρήμα και οφείλετε να το τιμάτε. Πρέπει να είστε εδώ από τις 8.30 το πρωί και καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας των γραφείων μέχρι τις 5 το απόγευμα» φέρεται να είπε ο κ.Παπαδημάτος στους πάνω από 110 εργαζόμενους που είχε καλέσει σε σύσκεψη, ενώ έκανε λόγο και για περικοπές χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι ακριβώς  θα αφορούν αυτές.

Τους κάλεσε μαλιστα να υπογράφουν όταν βγαίνουν από το γραφείο για λόγους έκτακτους και όταν επιστρέφουν από αυτούς.

Το άξιο λόγου μάλιστα ήταν το γεγονός ότι η σύσκεψη έγινε κυρίως για να σταλεί αυτό το μήνυμα για αυτό και η διάρκειά της ήταν μικρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ωράριο τελικά διαμορφώθηκε από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγυμα ενώ όλοι ι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να υπογράφουν παρουσιολόγιο.

Την ίδια διάθεση επέδειξε ο κ. Παπαδημάτος και στη σύσκεψη παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη, όπου επίσης έγινε λόγος περί σεβασμού του δημοσίου χρήματος, ενώ ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής έκανε σαφές ότι επί των ημερών του δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν φαινόμενα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδημάτος έχει δηλώσει και δημόσια ότι θα ελεγχθούν όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στους Παράκτιους και όσα γίνουν από τούδε και το εξής, με τη συνδρομή νομικών και οικονομικών παραγόντων αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τους προκατόχους του ενώ σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις κάνει λόγο για δέσμευση κονδυλίων από τομείς που δεν τα χρειάζονταν με αποτέλεσμα να ζημιώνονται τομείς που τα έχουν άμεση ανάγκη, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει διευκρινίσεις για το τι εννοεί.

 

Γ. Κοντογεωργοπούλου

εφ. 7 Μέρες Ενημέρωση