Πανεπιστήμιο Πατρών: Μήπως να δώσουμε αλλού τα χρήματα για το κτίριο της Νομικής; | dete

Πανεπιστήμιο Πατρών: Μήπως να δώσουμε αλλού τα χρήματα για το κτίριο της Νομικής;

Η πρόσφατη ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, της υποβολής πρότασης ένταξης του έργου για την κατασκευή κτιρίου της σχολής με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ, άνοιξε νέα μέτωπα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Εκφράζονται απορίες για την έγκριση χρηματοδότησης ανέγερσης κτιρίου για μία κατηργημένη σχολή όταν την ίδια ώρα υπάρχουν έξι τμήματα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που στερούνται κτιριακών εγκαταστάσεων.
Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Θεόδωρος Χριστόπουλος με επιστολή του προ τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας αφού τους κοινοποιεί την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρατηρεί:
«Η έγκριση της συγκεκριμένης πρότασης, αφενός μεν σημαίνει ότι το εν λόγω ποσό είναι διαθέσιμο για τέτοιου είδους σκοπούς, και αφετέρου φανερώνει το συνεχές ενδιαφέρον της Περιφέρειας να σταθεί αρωγός στην κτιριακή ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών» και προσθέτει:
«Με δεδομένο ότι το εγχείρημα της ίδρυσης Νομικής Σχολής δεν προχώρησε, προτείνω η Πρυτανική Αρχή να ζητήσει άμεσα τη διάθεση του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση κτιριακής υποδομής σε Τμήματα του Πανεπιστημίου μας, με χιλιάδες φοιτητές, τα οποία επί δεκαετίες αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στέγασης».
Ο κ. Χριστόπουλος αναφέρει ότι ο κατάλογος είναι μακρύς και περιλαμβάνει, τουλάχιστον, τα εξής Τμήματα:
-Επιστήμης των Υλικών
-Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
-Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
-Φιλολογίας
-Θεατρικών Σπουδών
-Φιλοσοφίας
Ο καθηγητής Χημείας παρατηρεί επίσης ότι «το κτίριο για τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων μόλις τώρα ξεκινά και απομένει πολύς δρόμος μέχρι την αποπεράτωση και τον εξοπλισμό του. Φρονώ ότι, ακόμη και αν είχε προχωρήσει η ίδρυση της Νομικής, η κτιριακή αποκατάσταση των παραπάνω Τμημάτων θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα» και καταλήγει:
«Η κοινή λογική (πόσο μάλλον η ακαδημαϊκή) υπαγορεύει ότι πρώτα καλύπτουμε τις χρόνιες σοβαρές κτιριακές ελλείψεις μας και μετά κατασκευάζουμε κτίρια για νεοϊδρυθέντα Τμήματα».
πηγή: Πελλοπόννησος.