Πέθανε φτωχή και μόνη, αλλά ήταν εκατομμυριούχος! | dete

Πέθανε φτωχή και μόνη, αλλά ήταν εκατομμυριούχος!

Ο  Ραφαέλα Ντονβίτο ετάφη τον περασμένο Μάιο με έξοδα του Δήμου του Μιλάνου, μιας και κανένας από τους συγγενής της δεν αναζήτησε τη σορό της στο νεκροτομείο της πόλης, για περισσότερο από ένα μήνα μετά το θάνατό της.

Σήμερα, αποκαλύπτεται πως η φαινομενικά άπορη Ραφαέλα ήταν ιδιοκτήτρια μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αλλά και, πιθανότατα, ευεργέτης και δωρητής εκατ. ευρώ σε οίκο ευγηρίας της περιοχής.

«Ζούσε μόνη εδώ και δεκαετίες και στα τελευταία της δεν είχε σχέσεις σχεδόν μέ κανέναν», λένε οι συγκάτοικοι της Ραφαέλα στην πολυκατοικία στη Via Lulli. «Ενώ Ήθελε να μάθει τα πάντα για τους άλλους, ήταν γυναίκα με μεγάλη καρδιά αλλά ποτέ δεν είπε τίποτα για τον εαυτό της και πρόσφατα είχε αποσυρθεί σε ένα από τα δύο διαμερίσματα της.»

Ουδείς περίμενε ότι η 78χρονη γυναίκα που είχε έρθει από την Τρίπολη της Λιβύης στην Ιταλία στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ήταν ο κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας, γράφει η Corriere Della Sera.

Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1940 και η γυναίκα πέθανε φαινομενικά φτωχή στις 25 Απριλίου. Ουδείς συγγενής ήρθε για να αναλάβει την κηδεία της με αποτέλεσμα η σορός της να παραμείνει περισσότερο από ένα μήνα στο νεκροτομείο: δεδομένης της απουσίας συγγενών, ο Δήμος του Μιλάνου αποφάσισε να τελέσει την κηδεία με δικά του έξοδα.

Όταν πέθανε η Ραφαέλα , ενεργοποιήθηκαν οι ίδιοι γείτονες για να αναζητήσουν πιθανούς συγγενείς ή κληρονόμους της, αλλά μάταια.