Πάτρα: Υπο κατάληψη το 4ο ΕΠΑΛ | dete

Πάτρα: Υπο κατάληψη το 4ο ΕΠΑΛ

Σε κατάληψη βρίσκεται το 4ο ΕΠΑΛ Πατρών μετά την απόφαση αλλαγής του συστήματος εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές Ναυτικού (ΑΕΝ). Ειδικότερα, από φέτος, η εισαγωγή πραγματοποιείται μόνο μέσω των πανελληνίων εξετάσεων και, από τους εισαγόμενους, ποσοστό μόλις 15% θα προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα και ΤΕΕ Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα (Πλοιάρχων, Μηχανικών).
«Αυτό ειναι άδικο γιατί εμείς επιλέξαμε αυτόν τον τομέα για την εισαγωγή μας μέσω απολυτήριου. Φέτος, την τελευταία μας χρονιά μαθαίνουμε ότι καταργείται το μέσο εισαγωγής για το οποίο οι περισσότεροι επιλέξαμε» αναφέρεται στην ανακοίνωσης της μαθητικής κοινότητας του 4ου ΕΠΑΛ Πατρών, που είναι υπό κατάληψη.
«Στο 4ο ΕΠΑΛ Πάτρας ποσοστό άνω του 50% των ήδη φοιτούντων, Α' και της Β' Τάξης, ήδη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα απόκτησης των αντικειμενικών προσόντων προς μοριοδότηση. Θαλάσσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία στα κενά χρονικά διαστήματα, Πιστοποιητικά καλής, πολύ καλής και άριστης γνώσης Ξένων Γλωσσών κοκ, με μεγάλο προσωπικό κόπο και κόστος. Η άμεση κατάργηση της διαδικασίας εισαγωγής με μοριοδότηση, τους αδικεί κατάφωρα καθώς έρχεται ένα και δύο χρόνια αφ' ότου έχουν ήδη εγγραφεί και φοιτούν στο Σχολείο και στα Σχολεία του Ναυτικού Τομέα γενικότερα και έχουν ήδη επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, κόπου και εξόδων για να αποκτήσουν αντικειμενικά προσόντα που πίστευαν ότι θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν την κύρια και μοναδική στόχευσή τους που είναι η εισαγωγή στις ΑΕΝ» συμπληρώνει η ανακοίνωση.