Πάτρα: Υπάλληλος νοσοκομείου για υπεξαίρεση αναλώσιμου υλικού | dete

Πάτρα: Υπάλληλος νοσοκομείου για υπεξαίρεση αναλώσιμου υλικού

Σε τρία χρόνια φυλάκιση και τριετή αναστολή και με αποστέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για αντίστοιχο χρονικό διάστημα, καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, ένας πρώην υπάλληλος του ΠΓΝΠ καθώς κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση αναλώσιμου υλικού από το νοσοκομείο.
Επρόκειτο για μια υπόθεση που είχε απασχολήσει το νοσηλευτικό ίδρυμα το 2002 και μετά από 17 χρόνια εκδικάστηκε εκ νέου σε δεύτερο βαθμό, με το Εφετείο να διατηρεί ίδια την ποινή που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα.
Ο πρώην υπάλληλος του νοσοκομείου, που τότε εκτελούσε χρέη αναπληρωτή αποθηκάριου ιατρικού τμήματος, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση εκατοντάδων φιαλιδίων μελάνης και μελανοταινιών που χρησιμοποιούνταν στο φωτοτυπικό μηχάνημα της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αποθηκάριος ενώ είχε παραλάβει από τον προμηθευτή 635 φιαλίδια μελάνης, παρέδωσε στο αρμόδιο γραφείο μόνο 256 και από τις 554 μελανοταινίες, παρέδωσε για χρήση μόλις τις 48. Ολα τα υπόλοιπα υλικά είχαν καταγραφεί ως έλλειμμα, το οποίο η ΕΔΕ παρουσίασε ως ζημιά ύψους 64.000 ευρώ για το νοσοκομείο.
Κατά την πολιτική αγωγή, που ζήτησε όπως και πρωτόδικα την ενοχή του κατηγορουμένου, η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ένας ακόμα κρίκος μιας αλυσίδας παρόμοιων ενεργειών, που κλόνισαν τη διαχείριση των δημόσιων νοσοκομείων και οδήγησαν τη χώρα την τελευταία δεκαετία, στη ζοφερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα.
Να σημειωθεί ότι, ο πρώην υπάλληλος, πριν φτάσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είχε αγοράσει και επιστρέψει με τη βούλησή του, τα αναλώσιμα υλικά φωτοτυπικού που καταγράφηκαν ως έλλειμμα, δανειζόμενος ποσό 64.000 ευρώ από συγγενείς του.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη του αυτή την ενέργεια. Αντιθέτως, εξέλαβε ως παραδοχή ενοχής την εξώδικη επιστολή του κατηγορουμένου προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, με την οποία αναλάμβανε αυτή την υποχρέωση.
πηγή: Πελοπόννησος.