Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον ιστορικό Βασίλη Λάζαρη | dete

Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στον ιστορικό Βασίλη Λάζαρη

Αποχαιρέτησαν σήμερα το μεσημέρι συγγενείς, γνωστοί και φίλοι τον ιστορικό Βασίλη Λάζαρη. 

Η νεκρώσιμος ακολουθεία τελέστηκε  από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων στο Α΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών όπου βρέθηκε πλήθος κόσμου. Στην τελετή παρευρέθηκε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης που συνδεεόταν με βαθιά φιλία με τον εκλιπόντα. Μάλιστα ο δήμαρχος της Πάτρας ήταν αυτός που εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, αναφερόμενος στο πλούσιο έργο του ιστορικού ερευνητή κοι την παρακαταθήκη που άφησε μέσα από αυτό στην επιστήμη της ιστορίας, αλλά και γενικότερα στην έρευνα.

Συγκινητικός ήταν και ο αποχαιρετισμός της κόρης του εκλιπόντα που αναφέρθηκε στον ιστορικό πατέρα της και στα όσα της δίδαξε μέσα από το έργο του, αλλά από την στάση ζωής του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παρών στην τελετή έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ καθώς  ο εκλιπών ήταν μέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Μάλιστα αποχαιρετισμό απεύθυνε ως εκπρόσωπος των επιτροπών του ΚΚΕ στην Αχαϊα ο  Ανδρέας Αντωνόπουλος, εκπρόσωπος  Τύπου της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο ο Βασίλης Λάζαρης ήταν μία αγαπητή προσωπικότητα που σέβονταν όλος ο πολιτικός κόσμος της περιοχής και για αυτό αρκετοί εκπρόσωποι του έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν και να του πουν το τελευταίο αντίο. Μεταξύ άλλων διακρίναμε την πρώην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τάκη Πετρόπουλο, τους υποψήφιους δημάρχους Πατρέων Γιώργο Ρώρο, Νίκο Τζανάκο και Χρήστο Πατούχα, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βασίλη Χατζηλάμπρου, τον ποιητή και συγγραφέα Διονύση Καρατζά, κ.ά..

Ο Βασίλης Λάζαρης έφυγε σε ηλικία 89 ετών.  Ηταν καθηγητής σε γενιές Πατρινών ενώ άφησε το αποτύπωμά του ως άνθρωπος της διανόησης και του πνεύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ενεργό μέλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρακολοθώντας από κοντά την δράση της δημοτικής αρχής, ενώ ειναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία δημόσια εκδήλωση που παρευρέθηκε ο εκλιπών ήταν η συγκέντρωση του Κώστα Πελετίδη στο γήπεδο της ΕΑΠ, φτάνοντας εκεί υποβασταζόμενος εξαιτίας του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα μόνο και μόνο για να δώσει το παρών.