Πάτρα: Το μεσημέρι το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα | dete

Πάτρα: Το μεσημέρι το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο του Προαστιακού έως την Κάτω Αχαΐα

Για το μεσημέρι στις 12.40, έχει προγραμματιστεί το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της διαδρομής του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνου Βούρδα, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και στελεχών του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το πρώτο δρομολόγιο επισφραγίζει την ολοκλήρωση της επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, έργο που με συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκατομμυρίων ευρώ ξαναθέτει σε λειτουργία τη σιδηροδρομική σύνδεση προς τη Δυτική Αχαΐα και δημιουργεί νέα δεδομένα στις μετακινήσεις αλλά και νέες αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη την περιοχή.

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι «είχαμε αναλάβει το Μάιο του 2018 τη δέσμευση ότι σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η γραμμή του Προαστιακού προς τη Δυτική Αχαΐα. Ένα χρόνο μετά είμαστε έτοιμοι για το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο. Ένα έργο πνοής για ολόκληρη τη δυτική πλευρά της Αχαΐας που υποδέχεται τη Δευτέρα, μετά από χρόνια απουσίας, το τρένο. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της παρέμβασης μας καθώς, όπως είναι γνωστό, επίκειται και η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών-Πύργου».

Επίσης ο κ. Κατσιφάρας, στη δήλωση του πρόσθεσε ότι «η έως σήμερα λειτουργία του Προαστιακού στην Πάτρα έχει στην πράξη και στην καθημερινότητα των πολιτών δείξει τα πολλά της πλεονεκτήματα. Τώρα αυτά τα πλεονεκτήματα επεκτείνονται και προς τη Δυτική Αχαΐα. Με σχέδιο, με επιμονή, με δουλειά, με όραμα κλείνουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, φέρνουμε αποτελέσματα, δείχνουμε ότι νοιαζόμαστε για τον πολίτη και τις ανάγκες του, δίνουμε οξυγόνο και προοπτική στον τόπο».