Πάτρα: Το ΠΓΝΠ αλλάζει ξενοδοχειακό εξοπλισμό | dete

Πάτρα: Το ΠΓΝΠ αλλάζει ξενοδοχειακό εξοπλισμό

Εξι νέα έργα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μεταξύ των οποίων η ανανέωση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και η επισκευή ασθενοφόρων του ΕΚΑΒεντάχθηκαν σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίζοντας οριστικά τους πόρους για την άμεση υλοποίηση τους.

Στα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας σε δήλωση του εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη των έξι νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, η οποία έγινε με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Ειδικότερα, το έργο προμήθειας νέου Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού για το ΠΓΝΠ «Παναγία η Βοήθεια» εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,1 εκατ. ευρώκαι η προμήθεια ανταλλακτικών και η επισκευή ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πάτρας χρηματοδότηση 20.000 ευρώ.

«Η συνεργασία φέρνει αποτελέσματα. Μαζί με τους αρμόδιους φορείς καταγράψαμε τις πιεστικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες δομές υγείας. Διεκδικήσαμε πόρους, τους εξασφαλίσαμε κι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σεπραγματικές ελλείψεις του Πανεπιστημιακού Γενικού  Νοσοκομείου του Ρίου, του οποίου ο ξενοδοχειακός εξοπλισμόςχρονολογείται από την αρχική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Παράλληλα, με την έγκριση χρηματοδότησης για την επισκευή των οχημάτων του ΕΚΑΒ θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν και να εξυπηρετήσουν πολίτες της Δυτικής Ελλάδας τουλάχιστον άλλα δέκα ασθενοφόρα που μέχρι σήμερα βρίσκονται παροπλισμένα λόγω ελλιπούς συντήρησης», δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Επίσης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάσσεται η αναβάθμιση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,προϋπολογισμού 649.760 ευρώ.