Πάτρα: Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προσθήκη του ονόματος του Ηλία Κατσαούνου στο 53ο Δημοτικό Σχολείο | dete

Πάτρα: Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την προσθήκη του ονόματος του Ηλία Κατσαούνου στο 53ο Δημοτικό Σχολείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, στη χθεσινή του συνεδρίαση (Τετάρτη 20 Φβρουαρίου), ψήφισε ομόφωνα την προσθήκη προσωνυμίας στο Σχολικό Συγκρότημα που στεγάζει το 53ο Δημοτικό Σχολείο και το 13ο Νηπιαγωγείο Πάτρας «Ηλίας Κατσαούνος», στη μνήμη του εκλιπόντος διευθυντή του 53ου Δημοτικού Σχολείου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε και αποδέχθηκε την εισήγηση του Σχολικού Συμβουλίου των δύο σχολείων το οποίο επεσήμανε «την προσφορά του εκλιπόντος στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, την ενεργό συμμετοχή του στους αγώνες του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος για δημόσια δωρεάν παιδεία, του επιστημονικού του έργου στην εκπαίδευση όπως και των αναγνωρισμένων υπηρεσιών του στην πόλη των Πατρών και της κοινωνίας γενικότερα, όπου προκύπτει ότι ο εκλιπών Ηλίας Κατσαούνος ήταν μεταξύ «…των προσωπικοτήτων των γραμμάτων, της επιστήμης …των προσώπων που προσέφεραν αναγνωρισμένες και αξιόλογες υπηρεσίες στην εκπαίδευση, στον τόπο».

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε ο Χρήστος Τσόγκας, αιρετός εκπρόσωπος των Εκπαιδευτικών της Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που τοποθετήθηκε και ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αδελφός του εκλιπόντος, Απόστολος Κατσαούνος.

Ο Ηλίας Κατσαούνος γεννήθηκε το 1964 στον Λούρο Πρέβεζας. Ήταν παντρεμένος με την συνάδελφό του Μαρία Μπαρακίτη με την οποία απέκτησαν ένα παιδί, την Γεωργία.

Υπήρξε πολυσχιδής προσωπικότητα με ενεργό ρόλο σε πολλά επίπεδα και σε τομείς, όπως η επιστημονική, παιδαγωγική και κοινωνική δράση.

Αποφοίτησε το 1985 από την Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης, όντας όμως ανήσυχο πνεύμα, το 2000 συνέχισε τις σπουδές του στην Μετεκπαίδευση Γενικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ το 2004 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών.

Ένα χρόνο μετά, στράφηκε στην Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό σπουδάζοντας στον ΕΟΠΠΕΠ (πρώην ΕΚΕΠΙΣ) ασκώντας επί σειρά ετών καθήκοντα εκπαιδευτή ενηλίκων σε πιστοποιημένους φορείς του Υπουργείου Εργασίας. Το 2014 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης. Το 2017 επελέγη κατόπιν κρίσεων ως αξιολογητής στο ΕΟΠΠΕΠ, με καθήκοντα αξιολογητή ενηλίκων για τις δομές του φορέα.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Σχολικών Μονάδων από το 2005, ενώ τα τελευταία 11 χρόνια, είχε αναλάβει τη διεύθυνση του 53ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας.