Πάτρα: Την Δευτέρα στο εδώλιο ο Δήμαρχος για το Νότιο Πάρκο | dete

Πάτρα: Την Δευτέρα στο εδώλιο ο Δήμαρχος για το Νότιο Πάρκο

Αύριο Δευτέρα 1η Απρίλη θα καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστος Κορδάς για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου. Κατηγορούνται, για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου».

"Ένας χώρος που ήταν επί χρόνια πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη.

Η «μεταβολή» που έγινε στο χώρο ήταν ο καθαρισμός του και η διαμόρφωση σε πάρκο από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, χωρίς να χρεωθεί ο πατραϊκός λαός με εργολαβίες.

Ο απέραντος πρώην σκουπιδότοπος «μεταβλήθηκε» σε όαση περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Ουσιαστικά  χαρακτηρίζεται έγκλημα η διαμόρφωση ενός μεγάλου πάρκου που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας. Συλλογικότητες που τάσσονται στο πλευρό του Δημάρχου αναφέρουν:

Καλούμε τον λαό και τη νεολαία της πόλης μας, τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια την 1η του Απρίλη, στις 9:00 π.μ., να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στη Παραλιακή Ζώνη" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων.