Πάτρα: «ΤΣΕ ο Αργεντίνος» από τον Κινητό Δημοτικό Κινηματογράφο | dete

Πάτρα: «ΤΣΕ ο Αργεντίνος» από τον Κινητό Δημοτικό Κινηματογράφο

Το προαύλιο του 10ου Γυμνασίου (Ταραμπούρα), υποδέχεται την Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, την ενότητα του Κινητού Δημοτικού Κινηματογράφου, η οποία και φέτος πραγματοποιείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί, «ΤΣΕ ο Αργεντίνος». Πρόκειται για το πρώτο μέρος της βιογραφίας του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, το οποίο εστιάζει στην καθοριστική γνωριμία του με τον Φιντλέλ Κάστρο και τη διεξαγωγή του αντάρτικου στα βουνά της Κούβας.

Στα αξιοσημείωτα, η επιβλητική η ερμηνεία του Μπενίσιο ντελ Τόρο ως Τσε και η εντυπωσιακή σκηνοθεσία από τον Σόντερμπεργκ, ο οποίος συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με το πολεμικό έπος .

Η ταινία

Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα.

Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης.

Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ, 2008

Παραγωγή: Λόρα Μπίκφορντ, Μπενίσιο ντελ Τόρο

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ

Σενάριο: Πίτερ Μπούκμαν, Μπέντζαμιν Α. βαν ντερ Βιν

Πρωταγωνιστούν: Μπενίσιο ντελ Τόρο, Οσκαρ Αϊζακ, Τζούλια Ορμόντ

Διάρκεια: 134’

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ