Πάτρα: Συναντήσεις στο ΤΕΕ και την Περιφέρεια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών | dete

Πάτρα: Συναντήσεις στο ΤΕΕ και την Περιφέρεια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών

Στην Πάτρα βρίσκεται από χθες ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας. Ανάμεσα σε άλλες επαφές που είχε ο γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών βρέθηκε και με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου του Καστελόκαμπου και συζητήθηκε το θέμα της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής από την περιοχή του Ρίου μέχρι και το κέντρο της Πάτρας (Άγιος Διονύσιος).

Ο κ. Βούρδας αναμένεται να επισκέφθηκε ργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να επιβλέψει την πρόοδο στην εκτέλεση των εργασιών στη διαδρομή Κιάτο-Ροδοδάφνη ενώ συναντήθηκε με φορείς της Αχαΐας και κατοίκους της Πάτρας.

Ο κ. Βούρδας θα παρουσίασε στους κατοίκους αναλυτικά τη μελέτη του έργου το οποίο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, θα δημοπρατηθεί μέσα στον Φεβρουάριο του 2019. Τα επιπρόσθετα κονδύλια για την υπογειοποίηση του τμήματος από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου που δεν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη και τα οποία ανέρχονται σε 45εκ. ευρώ, έχουν εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το σχέδιο επίσης περιλαμβάνει την αξιοποίηση της έκτασης που θα απελευθερωθεί στην επιφάνεια, συνολικής έκτασης 6,5 χιλιομέτρων, και στην οποία προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα γραμμικό πάρκο με ποδηλατόδρομο, πράσινο κ.α..

Σήμερα Παρασκευή ο κ. Βούρδας θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος και θα συναντηθεί με φορείς από το χώρο των Μεταφορών.

Στις 12.30 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και στη 1.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.