Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές -Παίρνουν μέρος και αναρχικοί | dete

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές -Παίρνουν μέρος και αναρχικοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέμβαση της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ γίνεται αυτή την ώρα Δτο πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα, από φοιτητικούς συλλόγους. Μάλιστα, μια ομάδα φοιτητών έκανε λίγη ώρα πριν πορεία επί της Ρήγα Φεραίου και τώρα βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας χαιρετίζει «την μαχητική κινητοποίηση εκατοντάδων φοιτητών που είχε σαν στόχο να σπάσει το αντιδραστικό lock out της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ -το οποίο κρατάει χωρίς κανένα λόγο για μια ολόκληρη βδομάδα κλειστή την σχολή- και να προασπίσουν το πανεπιστημιακό άσυλο από την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να το καταργήσει». Στην ίδια ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«Καταγγέλλει την βάρβαρη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των δυνάμεων καταστολής, που μπήκαν σαν τραμπούκοι μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, χτύπησαν τραυμάτισαν και συνέλαβαν φοιτητές, όπως και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τους συμπαρασταθεί, τους περικύκλωσαν και τους κράτησαν για ώρα αιχμάλωτους με στόχο την σύλληψή τους!

Η μεγάλη κινητοποίηση της νεολαίας αλλά και συνδικαλιστών και εργαζόμενων, απέτρεψε τις μαζικές συλλήψεις και οι φοιτητές βγήκαν νικητές από την ΑΣΟΕΕ συγκροτώντας μια συγκλονιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις μελών των φοιτητικών συλλόγων, μέλων της ΕΑΑΚ. Η απροκάλυπτη στάση των δυνάμεων καταστολή με βάση το δόγμα μηδενικής ανοχής οδήγησε στο ξυλοδαρμό φοιτητή της ιατρικής από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συνέλαβαν, και σε αναίτια σύλληψη ενός δεύτερου κάτω από το σπίτι του. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους!

Οι κινητοποιήσεις ενάντια στη καταστολή των φοιτητών/τριών μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να αντισταθούν με μαζικό και μαχητικό κίνημα στην υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους φοιτητές, και με συνδικαλιστές, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους κα. Υποστηρίζει τους αγώνες των φοιτητών για μόρφωση, δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την υποταγή στις επιχειρήσεις.

Η πολιτική αυτή μπορεί και πρέπει να ανατραπεί!

Όλοι-ες σήμερα στις 19:00 στο παράρτημα στην συγκέντρωση που καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι.»