Πάτρα: Στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ 38χρονος με ιό της γρίπης | dete

Πάτρα: Στην ΜΕΘ του ΠΓΝΠ 38χρονος με ιό της γρίπης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών εξακολουθεί να νοσηλεύεται o 38χρονος από το Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που ταυτοποιήθηκε με τον ιό της γρίπης.

Την ίδια στιγμή, η 51χρονη γυναίκα από την περιοχή της Πηνείας (σ.σ το 1ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Ηλεία) εξήλθε από την ΜΕΘ του Πύργου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Παθολογική Κλινική. Την ίδια στιγμή, σε όλη την Ελλάδα, έχουν καταγραφεί 36 κρούσματα επιβεβαιωμένης γρίπης και 4 θάνατοι.

Η περίοδος Ιανουαρίου – Μαρτίου είναι αυτή κατά την οποία η γρίπη παρουσιάζει έξαρση στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και φέτος, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό και να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον ιό της γρίπης συνιστώντας να γίνεται το αντιγριπικό εμβόλιο.

Την ίδια περίοδο, υπάρχει αύξηση των περιστατικών (σ.σ ενήλικες και παιδιά) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Πύργου, για τα οποία, είτε γίνεται εισαγωγή και νοσηλεία, είτε, αν δεν υπάρχει κάποια επιπλοκή ή υποκείμενο νόσημα, αναχωρούν με φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες για το σπίτι.

πηγή: patrisnews