Πάτρα: Σε έξαρση κλοπές και οι βανδαλισμοί – Επιστολή των κατοίκων των νοτίων συνοικιών (φωτό) | dete

Πάτρα: Σε έξαρση κλοπές και οι βανδαλισμοί - Επιστολή των κατοίκων των νοτίων συνοικιών (φωτό)

Ο κακός χαμός γίνεται στην Πάτρα με τις κλοπές και τους βανδαλισμούς που παρατηρούνται σε γειτονιές, αλλά και στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για μία κατάσταση που διαιωνίζεται χωρίς κανείς από τους φορείς, την πολιτεία και την αστυνομία να δείχνει την βούληση για να την σταματήσει. Σπασμένα παγκάκια, κατεστραμμένα φανάρια, στύλοι που έχουν αφαιρεθεί και πολλά άλλα ακόμα είναι αυτά που παρατηρεί κανείς βγαίνοντας μία βόλτα στην πόλη.

Από την Τριών Ναυάρχων και τα Ψηλαλώνια έως και την πλατεία Γεωργίου και την πλατεία Όλγας, αλλά και στο παλαιό λιμάνι της πόλης (βλέπε μώλος Αγίου Νικολάου). Το κακό όμως έχει παραγίνει στις συνοικίες του νότιου διαμερίσματου της Πάτρας όπου εκεί οι κάτοικοι έχουν στην κυριολεξία αγανακτίσει με την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας από τις εξορμήσεις ομάδων Ρομά.

Στιις Ιτιές, στην Παραλία, στην Λεύκα και σε άλλα σημεία της νότιας Πάτρας οι Ρομά είναι ανεξέλεγτοι, σύμφωνα με τους κατοίκους. Μάλιστα, εκτός από τις κλοπές και τις ζημιές που κάνουν σε πλατείες και σε πάρκα της περιοχής, δεν διστάζουν να καταστρέφουν και τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων.

Οι κάτοικοι των νότιων συνοικιών αναγκάστηκαν να στείλουν επιστολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας, ζητώντας να κάνει επιτέλους κάτι και να παρέμβει. Μάλιστα επισυνάπτουν και φωτογραφίες από ζημιές οι οποίες έχουν προκληθεί από ρομά. 

"Διαβάστε την ανακοίνωση:  Προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας

Κύριε Δ/ντα

Οι Σύλλογοι Ιτεών,Λευκας,Κρύα Ιτεών, οι κάτοικοι της περιοχής μας και όχι μόνο ευρισκομεθα σε δεινή θέση εξ αιτίας των συμμοριών των Ρομα που κυκλοφορούν ενεξελεκτοι και κλέβουν, ληστεύουν, προπηλακιζουν τους κατοίκους, καταστρέφουν εγκαταστάσεις, λεηλατούν υποδομές και κατοικίες, σπάζουν αυτοκίνητα και δίκυκλα, και όλα αυτά με την Αστυνομία απούσα. Όλα αυτά γίνονται τα περισσότερα μετά τα μεσάνυχτα.

Παρακαλούμε για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω, πριν η ΑΓΑΝΆΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΊΚΩΝ γίνει ΑΠΕΛΠΙΣΊΑ. ΘΑ ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με περισσότερες λεπτομέρειες. Ακολουθεί μικρό δείγμα των καταστροφών από αυτές τις παράνομες συμμορίες|.