Πάτρα – Προσφυγικό: Περιμένουν την κυβέρνηση και το υπουργείο | dete

Πάτρα - Προσφυγικό: Περιμένουν την κυβέρνηση και το υπουργείο

Την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι της Παραλίας ετοιμάζονται να ανέβουν στα "κάγκελα", στον δήμο Πατρέων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος γίνονται συσκέψεις για το ζήτημα και την στάση που πρόκειται να ακολουθηθεί.

Στον δήμο με βάση τα όσα τονίζει ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής στα ΜΜΕ Ανδρέας Αντωνόπουλος, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων και το που θα φιλοξενηθούν στην Πάτρα ή σε κάποιο άλλο μέρος της περιοχής. "Δεν έχουμε ακούσει κάτι και ούτε πρόκειται να αναμειχθούμε αφού το ζήτημα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας" απαντά ο κ. Αντωνόπουλος.

Η θέση, άλλωστε, του Δήμου για το προσφυγικό ζήτημα και την στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτό είναι ξεκάθαρη. "Είμαστε ενάντια στην δημιουργία κέντρων φιλοξενίας ή hot spots και θεωρούμε το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό απαράδεκτο σε κάθε επίπεδο".

Από την άλλη μεριά η Περιφέρεια που δέχτηκε το σχέδιο της κυβέρνησης και τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την δημιουργία μικρών κέντρων φιλοξενίας για την αποσυμφόρηση των νησιών, τονίζει ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία απόφαση και ότι τα όσα έχουν ακουστεί για την ενοικίαση ξενοδοχείων της πόλης, δεν ισχύουν αφού είναι στο επίπεδο των φημών.

Πάντως, στην Περιφέρεια περιμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό και την φιλοξενία των προσφύγων στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά εξετάζονται ορισμένα μέρη που θα προταθούν σε περίπτωση που το αρμόδιο υπουργείο της το ζητήσει.

Το πιθανότερο σενάριο όμως μιλάει για την ενοικίαση ξενοδοχείων της περιοχής, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό πόσα ξενοδοχεία θα είναι αυτά και πόσοι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν συνολικά.