Πάτρα: Πανηγυρίζουν οι ιεροί ναοί Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης σε Αγυιά και Αρόη | dete

Πάτρα: Πανηγυρίζουν οι ιεροί ναοί Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης σε Αγυιά και Αρόη

Η μισή Ελλάδα γιορτάζει την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 που η εκκλησία μας τιμά τους ισαπόστολους Άγιο Κωνσταντίνο και Αγία Ελένη.

Στην Πάτρα στον ομώνυμο ιερό ναό στην Αγυιά τελέστηκε τη Δευτέρα 20/5 στις 19.00 το απόγευμα, πανηγυρικός εσπερινός όπου και προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο λόγο ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης και πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, την Τρίτη 21/5 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα είναι ο π. Χριστόδουλος Ζώης ενώ την Κυριακή 26/5 στο ναό στην Αγυιά στη Θεία λειτουργία όπου θα τελεστεί και μνημόσυνο για τους κτήτορες του ναού θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Κανάγκας του Κογκό κ.κ. Θεοδόσιος.

Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρις και στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης στην Αρόη όπου τη Δευτέρα 20/5 στον εσπερινό λειτούργησε ο αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλος και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας των αγίων ενώ στις 22.00 στην ιερά αγρυπνία είναι ο πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Καγιαβας από το ναό της Αγίας Τριάδος Ζαρουχλείκων.

Τέλος το πρωί της Τρίτης 21/5 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και στις 19.00 το απόγευμα θα τελεστεί εσπερινός και μνημόσυνο για τους κτήτορες του ναού. Ακόμα πανηγυρίζει με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και ο ιερός ναός στα Ροίτικα.