Πάτρα: Πήραν μέρος στην απεργία όλα τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τραπέζης | dete

Πάτρα: Πήραν μέρος στην απεργία όλα τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τραπέζης

Προ αρνητικής εκπλήξεως βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2019 αρκετοί συναλλασσόμενοι καθώς πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τραπέζης στην Πάτρα τα έβρισκαν κλειστά με την ένδειξη «απεργία» τοιχοκολλημένη στην είσοδο.

Πολλοί αναρωτήθηκαν τι συνέβαινε, άλλοι έλεγαν πως ευθύνεται το γεγονός πως κλείνουν υποκαταστήματα όπως αυτό πιο πέρα από την πλατεία Βουδ, στους πέντε δρόμους ενώ την ίδια ώρα σε πολλά ATM σχηματίστηκαν ουρές από πολίτες που χρειάζονταν είτε να κάνουν ανάληψη μετρητών είτε να κάνουν κατάθεση χρημάτων.

Επρόκειτο για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα, που θεωρείται από τις παλαιότερες της χώρας και το βασικό αίτημα είναι η διεκδίκηση  υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στο πλαίσιο της απεργίας έγινε και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στην οδό Αιόλου, στην Αθήνα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση είχε απευθύνει η «Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση», διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.