Πάτρα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΝ… ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ – Αποστολές «θανάτου» από το Δασαρχείο! | dete

Πάτρα: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΝ… ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ - Αποστολές «θανάτου» από το Δασαρχείο!

Το Δασαρχείο Πατρών συνεχίζει όπως κάθε καλοκαίρι τους ελέγχους ακόμη και σε δύσβατες ορεινές περιοχές, όμως οι καταγγελίες για τις συνθήκες μεταφοράς του προσωπικού μάλλον δεν είναι οι προβλεπόμενες με κίνδυνο ακόμη και για την ζωή των υπαλλήλων!

 

Όπως μας κατήγγειλαν στις «αποστολές» στις δύσβατες αυτές περιοχές μεταβαίνουν με ένα βανάκι με οδηγό έναν δασοφύλακα (όχι επαγγελματία οδηγό) ο οποίος μάλιστα δεν είχε… πρότερη εμπειρία από βαν!

 

Σαν να μην έφτανε αυτό μέσα στο βαν υπάρχει ένας… «ψευτοχαλασμένος» πυροσβεστήρας και δεν υπάρχει καν φαρμακείο! «Τι θα γίνει αν χτυπήσει κάποιος; Αν τραυματιστεί»; αναρωτήθηκαν οι καταγγέλλοντες.

 

Όπως είπαν δε, αν στα σημεία που πηγαίνουν εκδηλωθεί πυρκαγιά… είναι σχεδόν βέβαιος ο εγκλωβισμός τους.

 

Οι δρόμοι στους οποίους ανεβαίνει το βαν είναι μόνο για οχήματα 4Χ4 οπότε όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο επικίνδυνη είναι η οδήγηση με ένα βαν σε τέτοια σημεία. Και φυσικά αν συμβεί το οτιδήποτε… βρίσκονται στο έλεος του Θεού, αφού μπορεί να μην έχουν σήμα τα κινητά και η επικοινωνία με τον «κάτω κόσμο» να είναι αδύνατη!

 

Ορεινό Καρκαλού κοντά στο Καλέντζι, Ομπλός, Ορεινά από Ανω Καστρίτσι, Χρού τσα, Ανω Ζήρεια, όλες αυτές οι «αποστολές» γίνονται με ελάχιστα μέτρα ασφαλείας.